Ünlü Şarkıcı Berdan Mardini Memleketine Vefa Bocunu Ödedi! Fabrika Kurdu!

Ünlü şarkıcı Berdan Mardini memleketine vefa borcu olarak gördüğü ve geçtiğimiz yıl temellerini attığı gül suyu ve gül yağı fabrikasını hizmete açarken üretime başladı. 

 

Ünlü şarkıcı Berdan Mardini memleketine vefa borcu olarak gördüğü ve geçtiğimiz yıl temellerini attığı gül suyu ve gül yağı fabrikasını hizmete açarken üretime başladı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü şarkıcı Berdan Mardini memleketine vefa borcu olarak gördüğü ve geçtiğimiz yıl temellerini attığı gül suyu ve gül yağı fabrikasını hizmete açarken üretime başladı.

 

Berdan Mardini’nin, geçen yıl memleketine vefa borcunu ödemek için temelini attığı gül yağı ve gül suyu fabrikası, üretime başladı. Artuklu ilçesine bağlı kırsal Yaylabaşı Mahallesi’nde kurulan fabrikada, 50 işçi sürekli, bin 500 işçi ise mevsimsel olarak istihdam edilecek. İlk olarak 600 dönüm üzerine ekilen gül ve lavanta bahçelerinden toplatılan ürünler, fabrikadaki kazanlarda işletilmeye başlandı. Fabrika, Tarım ve Orman İl Müdürü Memduh Dinler ile işçiler ve mahalle sakinlerinin katıldığı törenle üretime başladı.Törende konuşan Berdan Mardini fabrikanın kurulmasıyla istihdam alanında tersine göçün başlayacağını ifade ederek, "Memleketimiz için hayal ettik ve hayalimizi gerçeğe dönüştürerek başardık. Artık köyümüzden ve bölgedeki diğer köylerden hiçbir gencimiz göç etmeyecek. Hatta buralarda çalışmak için tersine göç bile başlayacak" dedi.



Etiketler: