Uzman İsimden Korkutan Dolar Yorumu! Üçüncü Dünya Savaşı!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken, yaşananların üçüncü dünya savaşına işaret ettiğini söyledi.

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken, yaşananların üçüncü dünya savaşına işaret ettiğini söyledi. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken, yaşananların üçüncü dünya savaşına işaret ettiğini söyledi. 

 

Karar gazetesinin haberine göre; Dolar, euro ve altın gibi emtialar enflasyonla beraber hızlı yükselişine devam ederken, elinde altın, dolar ve euro tutanlar ise önümüzdeki süreci merak eder oldu. Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer ise 3. dünya savaşına işaret ederek enflasyonist oramda doların çıkacağı pik seviyeyi de verdi. İşte Selçuk Geçer'den korkutan açıklamalar.

 

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer yeni yayınladığı videosunda dünyada büyük krize neden olan yüksek enflasyonun Türkiye'ye olan etkilerini değerlendir. 3. dünya savaşına dikkat çeken Geçer, herkesi parasını koruması için uyardı. Dolarda 35 liraların görülebileceğin ifade eden Geçer, 1994 krizden daha kötü bir sürecin bizi beklediğini iddia etti.

 

3. DÜNYA SAVAŞINA İŞARET

 

"Hem dünyada Türkiye'de en çok konuşulan konulardan biri enflasyon. Son zamanlarda dünyanın en önemli riski olarak değerlendiriliyor. Eğer kontrol altına alınmazsa birinci sırada resesyon ikinci sırada stagflasyon. Ve üçüncü sırada çok ciddi kriz buhranlar silsilesi. Sonrasında 3. dünya savaşı işaret ediliyor."

 

ENFLASYON RİSKİ BÜYÜYOR

 

"Gıda fiyatlarında büyük bir enflasyonist ortam oluştu ki insanların gıda harcamaları arttı. 1,8 trilyon dolara gelmiş durumda. Örneğin; şeker fiyatları yükseldi. Bunun gibi pek gıda fiyatları artmaya başladı. Hem Amerika'dan hem Avrupa'dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Enflasyonun en önemli risklerden biri haline geldiğini görüyoruz.

 

"AVRUPA MERKEZ BANKASI AGRESİF ARTIŞ YAPACAK"

 

"Almanya'dan enflasyonun yükselmesi tüm Avrupa ve bizim gibi ülkeleri yakınan ilgilendiriyor. Almanya Merkez Bankası enflasyonu 7,1 çekti. Bu da Avrupa tarafında enflasyon beklentilerinde iyiye gitmediğini görüyoruz. Avrupa Merkez Bankası bu durumda agresif faiz artışı yapacağını gösteriyor."

 

"ENFLASYON GERÇEKTE YÜZDE 300"

 

"Türkiye'de çok yüksek bir enflasyon var. Resmi veriler bunu göstermiyor. Bizim maaşlara da bu rakamlar yansıyor. Bu da korkunç bir fakirliği beraberinde getiriyor. Tarımsal girdi maliyetlerinde ciddi bir yükseliş var. Gübre fiyatları hızla yükseliyor. Gıda enflasyonu Türkiye'de yükselmeye devam edecek. Yoksulluk sınırı yüzde 300 enflasyon söz konusu. 3 liralık ekmek 4 lira oldu"

 

"DOLAR 30 LİRA OLURSA ÖPÜP BAŞINIZA KOYUN"

 

"İnsanlar artık harcayacak para bulamıyor. Batık kredi miktarı daha da artacak. Enflasyon beklentisi her gün artacak. Dolar 25--30 lira görürsek öpüp başımıza koyalım. Yıl sonunda 30-35 ile kapatacağız. Hatta 3 haneleri bile görebiliriz. Önümüzdeki aylarda enflasyon yukarı doğru gitmeye devam edecek."

 

"1994 KRİZİDEN DAHA SERT BİR KRİZ YOLDA"

 

"Dolar önümüzdeki günlerde 17,80'i görecek. Kırılma olursa 3 hanelere çıkmasına şaşırmamak gerekiyor. 1994 yılında buna şahit olmuştuk. Şu anda aha kötü bir ekonomik süreç var. O güne göre borçlarımız daha fazla. 1994 yılından daha sert bir dalgalanma yaşanabilir. Elimizde hiç bir savunma aracımız kalmadı. Paranızı korumaya dikkat etmeliyiz. 2023 yılı 2022 yılından daha iyi olmayacak."