Uzmanlar Araştırdı! Köpeğinizin Daha İyi Yaşaması İçin En Önemli Faktör Ne? İşte Detaylar!

Amerika'da yapılan bir araştırmada köpeğinizin daha sağlıklı yaşaması için gereken en önemli faktörün ne olduğu açıklanırken çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

 

Amerika'da yapılan bir araştırmada köpeğinizin daha sağlıklı yaşaması için gereken en önemli faktörün ne olduğu açıklanırken çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

 

Duvar'da yer alan habere göre; Arizona Eyalet Üniversitesi'nden biyolog Bri McCoy, "Araştırmamız, daha fazla sosyalliğin köpeğin sağlığı için gerçekten önemli olabileceğini gösteriyor" dedi. Bilim insanları, evcil köpeklerin daha sağlıklı yaşlanması için 'sosyalleşmenin' önemli olduğunu ortaya çıkardı. Uzmanlar, bu faktörü 'sağlıklı yaşamın anahtarı' olarak yorumladı. Farklı cins ve yaşlarda 21 bin 410 köpeğe ait verileri inceleyen araştırmacılar, hayvan sağlığı için sosyalleşmenin önemli olduğunu tespit etti. Arizona Eyalet Üniversitesi'nden biyolog Bri McCoy, "Araştırmamız, insanlar da dahil olmak üzere birçok sosyal hayvan gibi, daha fazla sosyalliğe sahip olmanın köpeğin sağlığı için gerçekten önemli olabileceğini gösteriyor" dedi. Ekip ayrıca, bir evde daha fazla çocuğun bulunmasının evcil köpekler üzerinde olumsuz sağlık etkileriyle ilişkili olduğunu tespit etti. Uzmanlar bunun sebebinin, çocuklara bakmak için daha fazla zaman harcanması olabileceğini aktardı. Araştırmaya göre ayrıca, daha yüksek gelirli hanelerdeki köpeklere daha fazla hastalık teşhisi konma ihtimali daha yüksekti. Uzmanlar, maddi durum iyileştikçe tıbbi bakıma erişimin o kadar arttığını ve bu durumun hastalıkların teşhis edilmesine olanak sağlayabileceğini bildirdi.