Uzmanlardan Bitcoin Ve Ethereum İçin Aralık 2022 Tahmini!

Son dönem yaşanan küresel ekonomik kriz ile birlikte dalgalı bir seyir izleyen kripto para pisayaları ile ilgili uzmanlar kripto para piyasalarında bitcoin ehtereum gibi değereli kripto paraların Aralık 2022 tarihinde gelecek nokralarıu ile ilgili dikkat çeken analizlerini yayınladılar. 

 

Son dönem yaşanan küresel ekonomik kriz ile birlikte dalgalı bir seyir izleyen kripto para pisayaları ile ilgili uzmanlar kripto para piyasalarında bitcoin ehtereum gibi değereli kripto paraların Aralık 2022 tarihinde gelecek nokralarıu ile ilgili dikkat çeken analizlerini yayınladılar. 

 

Kriptokoin'in haberine göre; Kripto para piyasaları birkaç haftadır önemli bir boğa koşusu yaşıyor. Pek çok trader, son yükseliş momentumunun piyasanın tersine dönmesi için bir sinyal olup olmadığını merak ediyor. Ayrıca, bunun yakında sona erecek geçici bir fiyat artışı olup olmadığını sorguluyor. Finder, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) için tahminlerin paylaştı.

 

Bitcoin (BTC) fiyat tahmini

 

Bitcoin, 22 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Ayrıca, lider kriptonun 430 milyar doları aşan küresel piyasa değeri var. Son hafta Bitcoin yükselişe geçti. Ancak Bitcoin maksimalistleri heyecanlıyken diğer analistler ne düşünüyor? Finder, 53 kripto para birimi ve web3 endüstri uzmanından oluşan bir panele sordu. Anket soncuna göre katılımcılar, Bitcoin’in yılı 25 bin dolardan kapatmadan önce 13 bin dolara düşeceğini tahmin ediyorlar.

 

Yıl ilerledikçe daha olası görünen oldukça muhafazakar bir tahmin. Küresel ekonomik belirsizlik, bireysel yatırımcıları şu anda olduğu gibi boğa koşularında bile Bitcoin satın almak için acele etmekten alıkoyuyor. Bunun için BTC’nin 20 bin dolar seviyesinin altına düşme olasılığı önemli. Morpher CEO’su Martin Froehler şunları söylüyor: Bitcoin fiyatı için daha uzun vadeli fiyat tahminleri söz konusu olduğunda, katılımcılar Bitcoin’in 2025 yılına kadar ATH seviyesi olan 70 bin doları kolayca geçebileceği konusunda hemfikir. Bazıları Bitcoin’in 2025’te 180 bin dolara yakın ve 2030’a kadar 420 bin doların üzerinde olacağını tahmin ediyor. Ethereum (ETH) fiyat tahmini

 

Finder’ın Ethereum ile ilgili tahminleri o kadar da iyimser değil. Genel görüş, ETH’nin yılı 1.711 dolarda bitirmeden önce 675 dolara kadar düşeceği yönünde. Ethereum’un Merge trade’inin, ETH piyasasına önemli bir artış sağlaması mümkün. Bununla birlikte, Ethereum’un fiyatının bu yıl önemli bir fiyat artışı göstermesi için çok erken olacak. Dijital Sermaye Yönetimi genel müdürü Ben Ritchie’nin ETH’nin 2025 yılına kadar 10 bin dolar ve 2030 yılına kadar 15 bin dolar değerinde olacağını tahmin ediyor. Ayrıca, şimdi ETH satın almak için mükemmel bir fırsat olduğunu iddia ediyor. Çoğu analist, Ethereum’un uzun vadeli duyarlılığının oldukça yükseliş eğiliminde olduğu konusunda hemfikir. Ancak kripto varlığı bu yıl içinde muhtemelen 1.000 doların altına bir düşüş daha görecek.

 

Cardano (ADA) fiyat tahmini

 

Findaer’ın en son Cardano raporu, ADA’nın yılı 0,63 dolar ile kapatacağını gösteriyor. Şu anki Cardano fiyatı 0,49 dolarda olduğu için buradan biraz daha yükselecek demek. Ancak Cardano için uzun vadeli fiyat tahminleri oldukça yükselişte. Anket sonuçlarında ADA’nın 2025’i 3 dolar civarında ve 2030’u yaklaşık 6,5 dolardan kapatacağı tahminleri yer alıyor.

 

Uzmanlar, önümüzdeki birkaç yıl içinde oldukça boğa kripto piyasası hareketleri konusunda hemfikir. Bu da uzun vadeli kripto destekçileri için mükemmel bir işaret. Fintech analistleri, son derece yüksek Cardano tahminlerinin nedenini de açıklıyor. Analistlere göre, platformda Kilitlenen Toplam Değer ile karşılaştırıldığında fiyat son derece düşük. Buna ek olarak Cardano, kripto topluluğunda uzun süredir devam eden bir üne sahip. Dahası Cardano, akademisyenler tarafından yönetiliyor. Bu da onu sürekli olarak geliştiricileri işe alan oldukça sağlam ve araştırmaya dayalı bir Blockchain ağı haline getiriyor. Uzmanlara göre, önümüzdeki birkaç yıl içinde bazı rakiplerini geride bırakması mümkün.

 

Cardano rakibi Solana (SOL) için fiyat tahmini

 

Finder’ın anketi, SOL’un yılı 45 dolardan bitireceğini gösteriyor. Görüşülen panelistlerin neredeyse yarısı, yani %40’ı, fiyatın nispeten düşük olmasına karşın Solana’yı satın almak için mükemmel bir zaman olduğunu belirtiyor. Solana’nın 2025 yılına kadar 160 doları aşması ve 2030 yılına kadar 500 dolara kadar çıkması bekleniyor. Bu, Bitcoin’in 2030 yılına kadar 420 bin dolarlık tahminine kıyasla nispeten muhafazakar bir tahmin. Solana’nın yükseliş fiyat tahminlerinin bir nedeni, topluluğunun gücü. Solana, projeyi destekleyen sağlam topluluklardan birine sahip. Uzmanlara göre Solana’nın bir sonraki boğa piyasasında önemli bir fiyat artışı göstermesi mümkün. Hatta, rakibi Cardano’yu geçmesi muhtemel.

 

Buna ek olarak, fintech uzmanları, teknoloji topluluğunda Solana’nın istikrarı ve nispeten düşük işlem ücretleri hakkında olumlu yorumlara atıfta bulunuyorlar. Bu da onu NFT’ler, DeFi, Metaverse ve Web3 ile kapıya adım atmak isteyen yeni traderlar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor.



Etiketler: