Vogue Dergisi'nden Efsane Kapak!

“Vogue” dergisinin İngiltere edisyonunun Yazı İşleri Müdürü Edward Enninful’un girişimiyle hazırladığı kapak sanat ve medya dünyasında geniş yankı uyandırdı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kapak, Oprah Winfrey’den Kate Moss’a kadar 40 efsane kadını New York’ta biraraya getirmeyi başardı. 40’ı da birlikte objektif önünde poz vermeyi kabul ettiler.

 

“Legends Only” (Sadece efsaneler) başlığını taşıyan kapakmüzik, televizyon, sinema ve moda dünyasından 40 ünlü mü ünlü kadını buluşturdu. Kimler yok ki grupta? Aktrist Jane Fonda, manken Naomi Campbell, şarkıcı Mles Cyrus, sunucu Oprah Winfrey, tenisçi Serna Williams, eski Spice Girl üyesi ve moda tasarımcısı Victoria Beckham, manken kardeşler Kate ve Lila Moss, bir zamanların ünlü mankeni Cindy Crawford, Kaia Gerber…

 

vogue dergisinden efsane kapak

 

“Vogue” dergisi bu kapağı “Bir dönemin sonu” olarak belirtti. Çünkü, Yazı İşleri Müdürü Edward Enninful’un son ürünü veya eseri olacak. Çünkü 6.5 yıl görev yapan ve 153 yıldızı derginin kapaklarına taşıyan Enninful veda ediyor.

 

Böyle bir kapak tasarlama fikri ortaya atıldığında, “Dünyanın en gözde 40 kadını New York’ta, Manhattan’daki bir stüdyoda buluşmayı kabul edecekler mi?” sorusuna cevap arandı. Geldiler. 40’ı da. Kimi Londra’dan, kimi New York’tan, Paris’ten, Milano’dan, Los Angeles’ten… “Vogue”un ilk siyah ve gay yöneticisi olan Edward Enninful, geçen Haziran’da artık biraz geri plana çekilmek istediğini açıklamıştı. Ame grupta kalacak: Bir yandan sanat ve tasarım danışmanlığı yapacak ama zamanının önemli bir bölümünü derginin dünyanın çeşitli ülkelerindeki edisyonlarının geliştirilmesine ayıracak. Gana kökenli İngiliz olan Enninful, 25 yıldır “Vogue” dergisinin sahibi Conde-Nast grubunda çalışıyor.