Wilhelm Röntgen Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Vefat Etmiştir?

Alman Fizikçi dünyayı değiştiren bilim insanlarından bir tanesi olan Wilhelm Röntgen Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Vefat Etmiştir?

 

 

Alman Fizikçi dünyayı değiştiren bilim insanlarından bir tanesi olan Wilhelm Röntgen Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Vefat Etmiştir?

 

wilhelm röntgen kimdir nerelidir kac yasinda vefat etmistir

 

Wilhelm Röntgen Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Vefat Etmiştir?

 

Wilhelm Röntgen Kimdir? Wilhelm Röntgen 27 Mart 1845 Remscheid'de doğmuştur. Çocukluğu ve ilköğretim yılları Hollanda'da ve İsviçre'de geçmiştir. 1865 yılında girdiği Zürih Politeknik Üniversitesi eğitim görmüş ardından 1868 yılında makine mühendisi olarak mezun olmuştur. 1869 yılında Zürih Üniversitesi'nden doktorasını almıştır. Daha sonrasında 1877 Strazburg, 1879 Giessen ve 1888 ise Würzburg Julius-Maximilians-Üniversitesi'nde profesör olark çalışmıştır. 

X-Işını yanı Röntgen ışını'nı keşvetmesi 1890'lı yıllarda gerçeklemiştir o sıralarda hem Üniversitede eğitim veriyor. resmi olarak 28 Aralık 1895'da ise Röntgen ışınılarını resmi olarak duyurmuştur. Ancak X ışınları ile ilgili deney ve çalışmalarında çıplak elini kullandığı için aşırı dozdan dolayı parmaklarını kaybetmiştir. Bu buluşu sayesinde fizik ve tıp alanlarında büyük gelişmeler olmuştur. Çoğu bilim insanı bu buluşa modern fiziğin başlangıcı olarak kabuleder.