Yabancı Dil Öğrenme Derdine Cep Telefonu Son Verecek! Anında Çevirecek!

Cep telefonunuzdan yabancı biriyle görüşüyorsunuz. Siz onun dilini bilmiyorsunuz, o da sizin dilinizi. Ne yapacaksınız? Güney Koreli akıllı telefon üreticisi “Samsung” grubu bu küresel sorunu çözmek üzere. Grup, 2024’ten itibaren bir yabancı dili anında sizin dilinize çevirecek bir uygulamayı “Samsung Galaxy” modeli telefonlarına yerleştireceğini açıkladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Üstelik sadece sözlü değil, ekranda bir metin olarak da görüp okuyabileceksiniz. “Samsung” sözcüsü hangi yabancı dillerin simültane olarak çevrileceğini belirtmedi, ancak “Telefonlarımızdaki entegre yapay zekayla yabancı dil bilmenize gerek kalmadan konuşup anlayabileceksiniz” dedi. Önemli bir ayrıntı: Konuştuğunuz kişinin telefonu “Samsung” olmasa bile sistem çalışacak.

 

“Samsung” yaptığı bir açıklamada da, “Yapay zeka kullanarak bir başka dil konuşan biriyle diyalog kurmak, bir film ya da dizide alt yazı kullanmak kadar kolay olacak” dedi Ve ekledi: “Konuşmalarınız veya sohbetleriniz hiçbir şekilde kaydedilemeyecek.” Yani dilini bilmediğiniz muhatabınızla güvenli olarak konuşabileceksiniz.