Yahudi Ve Filistinli Kadınlar Kültürleri Arasında Köprü Kurdular! Ayda İki Kez Toplantı Yapıyorlar!

Hamas'ın saldırıları sonrası İsrail'in Filistin üzerindeki saldırıları başlamış ve günümüzde halen devam ederken, Filistinli ve İsrailli kadınlar kurdukları Zeitouna (Zeytin Dalı) organizasyonu ile kültürleri arasında diyalog yolunu açtılar. 

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

CBS News'in aktardığı habere göre; Hamas'ın saldırıları sonrası İsrail'in Filistin üzerindeki saldırıları başlamış ve günümüzde halen devam ederken, Filistinli ve İsrailli kadınlar kurdukları Zeitouna (Zeytin Dalı) organizasyonu ile kültürleri arasında diyalog yolunu açtılar. 

 

Michigan'da yaşayan 6 Yahudi kadın ve 6 Filistinli kadın kurdukları Zeytin Dalı (Zeitouna) organizasyonuyla iki yıldır ayda iki kez toplanıp yaptıkları toplantılarla iki toplum arasında köprü kurmayı amaçlıyorlar. Kurdukları organizasyonlarında her ay iki kez toplanıp kültürleri arasında köprü kurmayı ve uzlaşı yolunu açmayı hedefleyen kadınların sloganı ise oldukça dikkat çekici türden. 'Düşman olmayı reddediyoruz". 

 

Savaşın başladığı 7 Ekim'den beri güvenliklerinin birbirlerine emanet edildiğini söyleyen kuruluşda yer alan bir kadın yaptığı açıklamada "Senin acını ben göğüsledim. Benim acımı ise sen! Önemli olan acılarımızı paylaşıp barış içinde yaşamak için çabalamak. Önemli olan herkesin ellerini açıp barış için bir alan bir yer yaratması" ifadelerini kullanırken, verdiği mesaj sosyal medyada gündem oldu.