Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçmek Üzere!

Youtube'da yayınladığı sanat, tasarım ve teknoloji hikayeleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez takipçilerine yapay zekanın geldiği son nokta hakkındaki bilgileri anlattı. 

 

İnsan zekası, yapay zekanın kendi zekasını ne zaman geçeceği konusunda biraz kararsız. Bu konuda yapılan kehanetleri bir tabloya dönüştürdüğümüzde ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor. İlk tahminler 1965 yılında yapıldığında 20 yıl içinde yapay zekanın insan zekasını geçeceği öngörülüyordu.

 

Günümüzde Vernor Vinge gibi bilim kurgu yazarları 30 yıl içinde yapay zeka insan zekasını geçebilir demeye başladılar. Teknoloji ilerledikçe yapay zeka çalışmaları da gelişti. Tahmin süreleriyse kısalacağına uzadı. Artık robotik araştırmacıları 45 yıl sonrasına randevu vermeye başladılar. 2000’li yıllara geldiğimizde teknoloji dünyasının en önemli gurularından Moore kanununu da başarıyla ortaya koyan Gordon Moore gibi kişiler bunun asla gerçekleşmeyeceğini söylemeye başladı.

 

Yani yapay zekayla insan zekası arasında adeta bir oyun oynanıyor. Bu oyunu kim kazanacak? Yapay zeka bir gün insan zekasını geçebilecek mi?

 

Detayları aşağıda paylaştığımız link üzerinden takip edebilirsiniz.