Yapay Zeka'nın Yarattığı Manken 'Aitana' Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Adı, Aitana. 25 yaşında. Fitnes ve video oyunları boş zamanlarını değerlendirmek için en sevdiği uğraş. Mesleği mankenlik. Ayda ortalama 10 bin Euro kazanıyor. Ama gerçek hayatta böyle biri yok. Çünkü İspanya’nın Barselona kentindeki mnkenlik ajansı “The Clueless” tarağından, yapay zeka yardımıyla yaratıldı. Ajans sosyal medya “İnfluencer”larının kaprislerinden bezdiği için böyle bir çözüm üretti.

 

Fenoreporter - Sosyal Medya Servisi

 

Ajansın kurucusu Ruben Cruz, “Ego’ları yüksek, şımarık, kaprisli ve paradan başka bir şey düşünmeyen İnfluencer’lere bağımlılıktan kurtulduk” diyor. “Influencer”ler yüzünden projelerini ertelemekten veya iptal etmekten bezgin düşen Ruben Cruz sonunda yapay zekadan yararlanıp kusursuz güzellikte, kaprissiz, uysal, her denileni yapan ve de çok seksi bir manken tasarladı.

 

Ajans ekibi her iki günde bir Aitana’nın bir fotoğrafını göndererek Instagram profilini parlatıyor. Manken, sevdiği “Smoothie”yi, yani “Milkşeyk”i içiyor, konsere gidiyor. Biyografisinde yapay zeka ürünü altı çizilerek belirtilmesine rağmen, şimdiden yığınla insan ona aşık oldu. “Sana vuruldum” diyenlerin mesajlarının haddi hesabı yok.

 

yapay zeka nin yarattigi aitana sosyal medyada gundem oldu

Aitana’nın yaratıcıları Rubén Cruz et Diana Núñez şirketin sosyal medya sorumlusu Sofía Novales ile.

 

Aitana, önemli konfeksiyon ve kozmetik firmalarının da ilgisini çekti. Örneğin, İspanyol spor giyimleri markası “Big” onu ürünlerinin tanıtımında kullanmaya başladı. Aitana’nın mankenlik faaliyetleri sayesinde İspanyol ajansı ayda 3 bin ile 10 bin Euro arasında kazanç sağlıyor.

 

Bu da ajansın cesaretini artırdı. Yine yapay zeka yardımıyla bisksüel bir mahken yarattı. Adı: Maia.

 

“Aitana” ile “Maia”nın ortak yönü: İkisinin adı da yapay zekanın İngilizcesi olan “Artificial Intelligence”ın baş harfleri olan “AI”den esinlenerek konuldu.