Yardım Edin Arabamın Önünde 600 Kiloluk Deniz Fili Yatıyor!

Avustralya’nın güneyindeki Tasmanya adasında Amber Harris adlı bir kadın sabah işe gitmek için evden çıktığında arabasının önünde koskocaman bir deniz filinin boylu boyunca uzandığını gördü. Ve hemen işyerini aradı: “Patron küsura bakmayın, işe gelemiyorum.”

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşyerinin sahibi hayatında ilk kez böyle bir mazeretle karşılaşıyordu. Kadın çalışanı arabasının önünde bahçesine girmiş bir deniz filinin durduğunu, o nedenle aracı çalıştırıp dışarı çıkamadığını anlattı.

 

Patron bu mazereti son derece anlayışla karşıladı, Ambera Harris’in iddiasını kanıtlamak için cep telefonundan gönderdiği fotoğraflara bakınca, kahkahalarla gülmekten kendini alamadı.

 

Deniz fili adada tanınıyordu. Adı “Neil” idi. 600 kiloya yakındı. Genellikle sahilde dolaşır, hayatının tehlikeye girmemesi için yola dizilmiş trafik işaretleriyle oynardı.

 

Ama o gün “Neil” sahilden uzaklaştı, Amber Harris’in plajın karşısındaki evine kadar gitti. Bahçeye girdi, önce terasa çıktı ve başını hamağa koydu. Daha sonra kestirmek için arabanın önüne yattı.

 

Amber Harris doğal yaşamı koruma birimini arayıp, yiyecek vererek hayvanı uzaklaştırıp uzaklaştıramayacağını sordu. Cevap: “Pek faydası olmaz. Çünkü ‘Neil’ karaya çıkınca kış uykusuna yatmak için en az 3-4 hafta kalıyor.”

 

Ama bu kez öyle olmadı. Bir süre kestiren “Neil”, uyanınca evden çıkıp sahilin yolunu tuttu.

 

Amber Harris, bu davetsiz konuğu çök sevdiğini söylüyor, “Ne zaman gelmek isterse evimin kapısı ona açık. Üstelik dilediği kadar kalabilir” diyor.