YaÅŸlı 50 Ünlüden Kaçı 2024'te Hayatını Kaybedecek?

“DeathtList” her yıl başında, o yıl içinde hayatını kaybetmelerini beklediÄŸi veya tahmin ettiÄŸi yaÅŸlı ünlülerin listesini açıklayan bir Ä°ngiliz platformu. Listeyi, platformun bir komitesi hazırlıyor. Elbette liste veya tahminler her zaman tutmuyor. ÖrneÄŸin 2023’te açıklanan 50 kiÅŸilik listeden sadece 19’u hayatını yitirdi. 2022’de bu sayı bir fazlaydı: 50’de 20!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Listeye alınacak kiÅŸiler için sıkı kurallar var: Ölmeleri beklenen kiÅŸiler ulusal, hatta uluslararası medyada haber konusu yapılacak kadar ünlü olmalı, ayrıca bir önceki yılın listesinden en fazla 25 isim yeni listesine aktarılmalı. Listedeki isimlerden büyük çoÄŸunluÄŸu Ä°ngiliz ve Amerikalı. Ancak diÄŸer ülkelerin ünlülerine de rastlamak mümkün. ÖrneÄŸin, 2 Fransız var: Politikacı Jean-Marie Le Pen (95 yaşında), bir zamanların ünlü aktristi Brigitte Bardot (89 yaşında.)

 

Ayrıca, Papa Franciscus (87 yaşında), yine bir zamanların ünlü Alman futbolcusu Franz Beckenbauer (79 yaşında), eski Küba lideri ve Fidel Castro’nun kardeÅŸi Raul Castro (93 yaşında), bir zamanlar Filipinler First Lady’si ve ÅŸimdiki CumhurbaÅŸkanı Bongbong Marcos’un annesi Ä°melda Marcos (94 yaşında), kızına tecavüz eden ve bir çok çocuÄŸunu 24 yıl boyunca eve hapseden Avusturyalı canavar baba Josef Fritzl (88 yaşında) listeye girdi.

 

Klasmanın başında ABD eski BaÅŸkanı, yaÅŸarsa 1 Ekim’de 100 yaşına basacak olan Jimmy Carter bulunuyor. Onu 98 yaşındaki Amerikalı aktör Dick van Dyke ile yine 98 yaşındaki BBC eski sunucusu Pete Murray izliyor. Listenin en genci 57 yaşındaki Ä°ngiliz siyasi danışman Derek Draper. Bir türlü geçmek bilmeyen Kovid-19’un pençesinde kıvranan Draper, 23 Aralık’ta yeniden hastaneye kaldırıldı..

 

Ölmeleri beklenenlerin en yaÅŸlısı ise geçen Ekim’de 100 yaşına giren eski aktrist Glynis Johns. Listedeki diÄŸer ünlülerden bazıları da ÅŸunlar: Clint Eastwood (Aktör, 94 yaşında), Gene Hackman (Aktör, 94 yaşında), Noam Chomsky (Entelektüel, 96 yaşında), Vanessa Redgrave (Aktrist, 88 yaşında), Dick Cheney (ABD eski BaÅŸkan Yardımcısı, 83 yaşında), Robert Duvall (Aktör, 93 yaşında), Buzz Aldrin (Astronot, 94 yaşında), Alan Greenspan (ABD Merkez Bankası FED’in eski BaÅŸkanı, 96 yaşında), Robert Wagner (Aktör, 94 yaşında), Hans Blix (Irak eski Devlet BaÅŸkanı Saddam Hüseyin döneminde BM tarafından Irak’ın kimyasal silah cephaneliÄŸini araÅŸtırmakla görevlendirilen müfettiÅŸ, 96 yaşında), Ted Turner (CNN’in kurucusu 86 yaşında).



Etiketler: