Yatak Odasında Cep Telefonu Tutmanın Sağlığa Zararları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda yatak odasında cep telefonu tutmanın sağlığa zararları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda yatak odasında cep telefonu tutmanın sağlığa zararları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda yatak odasında cep telefonu tutmanın sağlığa zararları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Günümüzde insanları cep telefonundan uzak tutmak oldukça zor. Pew araştırma merkezinin bulgularına göre Amerika’da yetişkinlerin %65’i gençlerin ise %90’ı uyurken cep telefonunu erişebileceği mesafede tutuyor. Özellikle gençler arasında telefonu yastığın altında tutmak sık görülen bir telefon kullanma biçimi. Yalnız cep telefonuyla uyumanın ne kadar zararlı olabileceğini pek az kişi biliyor. Mobil telefonların kullandığı radyo frekansının radyasyon seviyesi biyolojik ritim ve kalp ritmi gibi vücut fonksiyonları üzerinde olumsuz etkiye neden oluyor. Bu etkiler uykusuzluk, sık sık uyanma hatta uzun süreli kullanımlarda beyinde hasara bile neden olabilir.

 

Avustralya’da yapılan bir çalışma da cep telefonlarının zararlı olabileceği yönünde bir bilgi veriyor. Araştırmaya göre fazla cep telefonu kullanımı ile düşük sperm sayısı arasında bir bağlantı var. Cep telefonunun sağlığa zararlı olabileceği başka durumlar da mevcut.

 

İsterseniz bunlara hep birlikte göz atalım.

 

1. Yastığınız alev alabilir

2. Radyasyon sağlığı olumsuz etkiler

3. Uykuya engel olur