Yeni Zelanda'da İş Yoğunluğundan Strese Giren Milletvekili Golriz Ghahraman Hırsızlık Yaptı!

Yeni Zelanda’da sığınmacı kökenli ilk kadın milletvekili marketlerden hırsızlık yaptığı ortaya çıkınca istifa etti. Kadın bu olayı iş yoğunluğunun verdiği strese bağladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İran kökenli olan 42 yaşındaki merkez soldaki Yeşiller Partisi Milletvekili Golriz Ghahraman (Gülriz Kahraman), Yeni Zelanda’ya çocuk yaşlarında geldi ve siyasal sığınma hakkı ve mülteci statüsü tanındı.

 

Genç kadının Auclanda kentindeki bir lüks giyim mağazasından 2023 sonunda bir çok kez hırsızlık yaptığı belirlendi. 2017’de parlamentoya seçilmeden önce avukatlık yapan ve Birleşmiş Milletler’de insan hakları savunucusu olarak çalışan genç kadın bu davranışının inandırıcı bir gerekçesi olmadığını kabul etti.

 

Yaptığı yazılı açıklamada, “Bana hiç yakışmayan bu olaya mesleki stres yol açtı” demekle yetindi. Golriz Ghahraman (Gülriz Kahraman)’ın psikolojik tedavisiyle ilginen doktorlar da, “İşyoğunluğunun tetiklediği stresin, genç kadının çocukluğundaki travmalarının su üstüne çıkmasına yol açtığını, bunun da kleptomani şekilnde dışa vurduğunu” söylediler.

 

Sonuçta Gülriz Kahraman “Bana umut bağlamış ve güvenmiş bu kadar insanı hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm” diyerek milletvekilliğinden istifa etti. Partisinin yetkilileri de, “Sorumluluklarını üstlenip özür diledi. İstifa kararını destekliyoruz” diyerek konuya son doktayı koyd