Yevgeniy Prigojin'den Rus Ordusu Hakkında Zehir Zemberek Açıklamalar!

Wagner lidere Yevgeniy Prigojin yaptığı açıklamada Rus ordusu hakkında çok sert açıklamalar yaparken sosyal medyada gündem oldu. 

 

Wagner lidere Yevgeniy Prigojin yaptığı açıklamada Rus ordusu hakkında çok sert açıklamalar yaparken sosyal medyada gündem oldu. Wagner lidere Yevgeniy Prigojin yaptığı açıklamada Rus ordusu hakkında çok sert açıklamalar yaparken sosyal medyada gündem oldu. 

 

Sözcü'de yer alan habere göre; Başlattığı ayaklanmayla Rusya’da “istenmeyen adam” haline gelen Wagner lideri Prigojin, sığındığı Belarus’ta askerlerini karşılarken yine Rus ordusuna yönelik zehir zemberek açıklamalar yaptı. Rusya lideri Vladimir Putin'e karşı geçen ay başlattığı kısa süreli ayaklanmayla tüm dünyanın dikkatini çeken Rus paralı asker ordusu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in yeni bir videosu yayınlandı.

 

Uzun süre Ukrayna’da savaşan Rus ordusuna sert eleştiriler yönelten Prigojin, Wagner'in Rusya'daki bazı askeri tesisleri ele geçirdiği ayaklanma sonrasında Belarus'un arabuluculuğunda yapılan anlaşmayı kabul etmiş ve birliklerini geri çekmişti. Anlaşmaya göre Prigojin ve Wagner savaşçılarının Belarus'a gideceği bildirilmişti.

 

‘CEPHEDE OLANLAR UTANÇ VERİCİ’

 

Yeni yayınlanan videoda Prigojin, Wagner savaşçılarını Belarus'ta karşılıyor.

 

Wagner lideri, Reuters tarafından henüz doğrulanamayan videoda, Ukrayna’daki savaşta artık yer almayacaklarını söyleyerek cephedeki savaşı “utanç verici” diye niteledi. “Belarus topraklarına hoş geldiniz dostlar” diyen Prigojin, “Onurlu bir şekilde savaştık. Rusya için çok şey başardınız. Cephede olanlar utanç verici ve biz artık buna dahil değiliz” ifadelerini kullandı. Prigojin ardından savaşçılara yerel halka karşı iyi davranmalarını ve Belarus ordusunu eğitmelerini emretti ve “Afrika’ya yeni bir yolculuk için” güç toplamalarını söyledi. Wagner lideri, “Belki bir noktada Ukrayna’daki özel askeri operasyona geri döneceğiz, ancak rezil duruma düşmek zorunda kalmayacağımızdan emin olduğumuzda” diye konuştu. Wagner’in kurucularından Dmitry Utkin de, “Bu son değil. Bu, çok yakında gerçekleştirilecek en büyük çalışmanın başlangıcı” dedikten sonra İngilizce olarak “Cehenneme hoş geldiniz!” ifadelerini kullandı.