Yevgeniy Prigojin Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Wagner'in Kurucusu!

Yevgeniy Prigojin kimdir? Rusya'ya karşı ayaklanma başlatan Wagner paralı asker grubunun kurucusu Yevgeniy Prigojin ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Yevgeniy Prigojin kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Yevgeniy Prigojin kimdir? Rusya'ya karşı ayaklanma başlatan Wagner paralı asker grubunun kurucusu Yevgeniy Prigojin ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Yevgeniy Prigojin kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

yevgeniy prigojin kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Yevgeniy Prigojin kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

 

Yevgeniy Prigojin kimdir? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın biri isim olan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin yemek servisi alanında aldığı devlet ihaleleri nedeniyle “Putin'in aşçısı” olarak anılıyordu. Rus lider Putin'in hem aşçısı hem sağ kolu oldu. Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Putin gibi St.Petersburg doğumlu. 1979'da sadece 19 yaşındayken hırsızlık suçlamasıyla hüküm giydi. 2,5 yıllık hapis cezasının infazı ertelendi. 2 yıl sonra hırsızlık ve soygun suçlamalarıyla 13 yıl hapse mahkum edildi. 9 yıl demir parmaklıkların arkasında kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra St.Petersburg'da sosisli sandviç satmaya başladı. Bu iş için zincir stantlar açtı. Birkaç yıl sonra kentte lüks restoranların sahibi haline geldi. Bu restoranları sayesinde Rusya'nın zengin ve elit kesimleriyle tanıştı. Neva nehrindeki bir tekneyi de lüks bir restorana dönüştürdü. Bu restoran Putin'in en sevdiği mekanlardan biri haline geldi. Öyle ki Putin Devlet Başkanı olduğunda yabancı konuklarını buraya yemek için getirmeye başladı.