Yüz Temizleme Köpüğü Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar yüz köpüğü kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği yüz köpüğü sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Yüz temizleme köpükleri cildi yağdan ve kirden arındırmak için kullanılan etkili ürünlerdir. Fakat pH 5.5 değerlerine sahip olan ve kimyasal içermeyen doğal yüz temizleme köpükleri tercih edilmelidir.

 

Yüz köpüğü nasıl kullanılır?

 

Yüz temizleme köpüğünü kullanırken yeterli miktarda ürünü avucunuza alarak cildinize nazikçe sürmeli ve masaj yaparak dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Ürünün göz ile temasından kaçınarak göz çevresine uygulayabilirsiniz. Yüz temizleme köpüğünü sürdükten sonra cildinizi hafif ılık su ile durulamalısınız.

 

Yüz köpüğü ne işe yarar?

 

Yüz yıkama köpükleri, cildi derinlemesine temizler. Kirden ve yağdan tamamen arındırarak cildin bakımlı görünmesini sağlar. Cildi tazeler, canlandırır ve yıpranmasını önler. Üstelik bunu yaparken cildi yormaz ve tahriş etmez.

 

Yüz köpüğü zararlı mı?

 

Cildin bariyer tabakası cildin en dış katmanında bulunmakta deriyi bakterilere ve diğer zararlı maddelere karşı korumaktadır. Bu tabakanın zarar görmesi deriyi korunmasız bırakacaktır. Bu da birçok cilt sorununa davetiye çıkaracaktır. Köpük şeklindeki bazı temizleyiciler kurutucu olabilmektedir.

 

Yüz köpüğü sivilce yapar mı?

 

Yüz temizleme jeli kullanımı sivilce oluşumuna neden olmaz. Eğer cilt üzerinde mevcut sivilceler var ise, yüz temizleme jeli ürün seçimi sırasında, bu cilt tipine uygun bir seçim yapılması önerilir.

 


Etiketler: