Yüzen Trenle Keyifli Bir Yolculuğa Ne Dersiniz?

Tayland’da demiryolu ile yolculuk giderek artan bir ilgiyle karşılaşıyor. Dünya turizminin önemli adreslerinden olan Tayland bu ilgiyi artırmak bir yenilik yaptı: “Yüzen trenler”i sefere koydu. Özellikle plajlardan ve tapınak ziyaretlerinden bıkan turistler için.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu trenlerin özelliği göl, baraj gölü gibi geniş su birikintileri üzerine inşa edilmiş köprülerdeki demiryolu hatlarıyla turistlere hem tren, hem gemi yolculuğunu birarada yaşatmak. Tren gölün ortasında duruyor, yolcular köprüye yanaşmış gemilere biniyor ve gezilerine su üzerinde devam ediyor. Ya da trende kalıp gölü seyrediyor.

 

yuzen trenle keyifli bir yolculuga ne dersiniz

 

Tabii bu yeni “Heyecan”ı ölümsüzleştirmek için de bol bol selfi çekiyor. Tayland turizminin ölü dönemi yağmur mevsimi. Bu yıl Kasım ayı başında yağmur mevsimi sona erince Tayland demiryolları idaresi başkent Bangkok’u Pasak Jolasid barajına bağlayan tren seferlerini vakit geçirmeden hizmete soktu.

 

İlgi o kadar büyük oldu ki, yüzlerce turist şafak vakti Bangkok’un tarihi Hua Lamphong garında toplandı ve heyecanla trene bindi. Nilüfer çiçekleriyle dolu göletler, ormanlar, tapınaklar, pirinç tarlaları… Turistler hızla yol alan trenin pencerelerinden sürekli değişen doğal güzelliklerle büyülendiler.

 

Tayland’da demiryolu ile yolculuk giderek artan bir ilgiyle karşılaşıyor. Dünya turizminin önemli adreslerinden olan Tayland bu ilgiyi artırmak bir yenilik yaptı: “Yüzen trenler”i sefere koydu. Özellikle plajlardan ve tapınak ziyaretlerinden bıkan turistler için. Bu trenlerin özelliği göl, baraj gölü gibi geniş su birikintileri üzerine inşa edilmiş köprülerdeki demiryolu hatlarıyla turistlere hem tren, hem gemi yolculuğunu birarada yaşatmak. Tren gölün ortasında duruyor, yolcular köprüye yanaşmış gemilere biniyor ve gezilerine su üzerinde devam ediyor. Ya da trende kalıp gölü seyrediyor. Tabii bu yeni “Heyecan”ı ölümsüzleştirmek için de bol bol selfi çekiyor. Tayland turizminin ölü dönemi yağmur mevsimi. Bu yıl Kasım ayı başında yağmur mevsimi sona erince Tayland demiryolları idaresi başkent Bangkok’u Pasak Jolasid barajına bağlayan tren seferlerini vakit geçirmeden hizmete soktu. İlgi o kadar büyük oldu ki, yüzlerce turist şafak vakti Bangkok’un tarihi Hua Lamphong garında toplandı ve heyecanla trene bindi. Nilüfer çiçekleriyle dolu göletler, ormanlar, tapınaklar, pirinç tarlaları… Turistler hızla yol alan trenin pencerelerinden sürekli değişen doğal güzelliklerle büyülendiler. Japonya’da imal edilmiş olan 10 vagonlu “Yüzen tren” Bangkok’tan yola çıktıktan 3,5 saat sonra Pasak Jolasid baraj gölünde bir dizi viyadüğün ortasında durdu. 20 dakikalık mola. Selfi veya anı fotoğrafları çekmek için. Türkiye’de yaz aylarında suyu çekilen veya kuruyan barajlarda koyunların ve sığırların otlatılması gibi, Tayland’da da yağmursuz aylarda kuruyan baraj gölünün viyadükleri altında küçük ve büyük bahayvan sürüleri geviş getiriyor. Ancak Ekim-Ocak ayları arasında, yani yağmur mevsiminde su yükseliyor ve tren sanki su üstünde yüzüyormuş izlenimi veriyor Ve yolcular buna bayılıyor. “Çünkü” diyorlar, “İnanılmaz bir deneyim. Düşünün, gölün ortasında trendesiniz. İnsan hayatında kaç kez böyle değişik bir duygu yaşar ki?”

 

Japonya’da imal edilmiş olan 10 vagonlu “Yüzen tren” Bangkok’tan yola çıktıktan 3,5 saat sonra Pasak Jolasid baraj gölünde bir dizi viyadüğün ortasında durdu. 20 dakikalık mola. Selfi veya anı fotoğrafları çekmek için. Türkiye’de yaz aylarında suyu çekilen veya kuruyan barajlarda koyunların ve sığırların otlatılması gibi, Tayland’da da yağmursuz aylarda kuruyan baraj gölünün viyadükleri altında küçük ve büyük bahayvan sürüleri geviş getiriyor. Ancak Ekim-Ocak ayları arasında, yani yağmur mevsiminde su yükseliyor ve tren sanki su üstünde yüzüyormuş izlenimi veriyor Ve yolcular buna bayılıyor. “Çünkü” diyorlar, “İnanılmaz bir deneyim. Düşünün, gölün ortasında trendesiniz. İnsan hayatında kaç kez böyle değişik bir duygu yaşar ki?”