Zeynep Kartal'ın Tasarımları Barbie Filmine Damga Vurdu!

Yaptığı tasarımlarla ismini dünyaya duyuran ünlü moda tasarımcısı Zeynep Kartal'ın tasarımları Barbie filmine damga vurdu. 

 

Yaptığı tasarımlarla ismini dünyaya duyuran ünlü moda tasarımcısı Zeynep Kartal'ın tasarımları Barbie filmine damga vurdu. Yaptığı tasarımlarla ismini dünyaya duyuran ünlü moda tasarımcısı Zeynep Kartal'ın tasarımları Barbie filmine damga vurdu. 

 

Milliyet’ten Nevsal Elevli’nin haberine göre; “Barbie” filminde ünlü Türk tasarımcı Zeynep Kartal’ın da izi var. Kartal’ın tasarladığı giysiler hem filmde kullanıldı hem de galada beğeni topladı. Daha önce birçok Türk filmine de kostüm tasarlayan Kartal, “Barbie”deki tasarımları için şunları söyledi: “Bu yazın en ses getiren filmi Barbie’de bir Türk moda tasarımcısı olarak bazı tasarımlarımın yer almasından dolayı mutluyum. Barbie filmi için de dünyayı anlatan parçalar tasarlamak istedim. Tabii ki çocukluk yaşlarımda bebeklere kıyafet tasarlayan biri olarak Barbie kelimesi, filmi izlemeden bile beni geçmişe götürerek içimdeki çocuğa tekrar gülümsememe olanak sağladı. Herhalde bu yaz kadar pembe tonlarını kucakladığımız bir sezon olmadı.”  

 

Barbie’den sonra diğerleri sırada

 

“Barbie” oyuncaklarını ABD’li Mattel firması üretiyor. Mattel, dünya sinemalarını pembeye boyayan “Barbie” filminin yarattığı pazarın ardından, “oyuncak reyonu dışına” yayılma planlarını ikiye katladı. Kaynaklara göre, firmanın satışları bu yılın nisan - mayıs - haziran aylarında yüzde 12 düştü. Bunun üzerine Mattel’in Barbie’den sonra “Barney”, “Hot Wheels” ve “Polly Pocket” gibi oyuncaklarının da Hollywood filmlerinde yer alabileceği konuşulmaya başlandı. Mattel CEO’su Ynon Kriez, şirketin kâr sunumunda, Barbie filminin şirket için bir dönüm noktası olduğundan bahsetti.

 

Kâr ortaklığı

 

Mattel, “Barbie” filminden gişede doğrudan kâr elde edip etmeyeceğini henüz açıklamadı. Ama firma, kendi markasıyla film müziği albümü de yayımlarken, filmden ötürü 165 tüketici ürünü için de kâr ortaklığına girdi. Buna göre şirketin dönem net geliri 27 milyon dolar olarak açıklanırken, uzmanlar geçen yılın aynı dönemine göre % 60 düşüş olmasına rağmen, bu rakamla bile Wall Street’in beklentilerini aştığını vurguluyor.