Zeytinyağı Sabunu Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar zeytinyağı sabunu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği zeytinyağı sabunu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Zeytinyağı sabunu; zeytinyağı, su ve kostiğin karışımıyla soğuk yapım tekniğiyle yapılan sonra da kalıplara dökülen sabunlardır. Zeytinyağı sabununda önemli olan yağın kalitesidir. Bazıları zeytinyağı adı altında posa ve başka hayvansal yağlar da kullanılabilmektedir.

 

Zeytinyağı sabunu ne işe yarar?

 

Hücre yenileyici özelliği bulunan zeytinyağlı sabun, ciltte oluşan hasarları iyileştirir. Kızarıklık ve kaşıntı gibi cilt problemlerini yok edecek kadar faydalı olan zeytinyağlı sabun, hassas ciltteki kişileri bile rahat ettirecektir. Doğal üretilen zeytinyağı sabunu sayesinde cildiniz daha iyi görünecektir.

 

Zeytinyağı sabunu nasıl kullanılır?

 

En iyi sonucu almak için ise her gün düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir. Sivilce oluşumu, nem dengesi, cilt lekeleri gibi sorunların tedavi edilmesinde etkili olan zeytinyağı sabunu su ile ıslatılmış (hafif) cilde 1-2 dakika yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulanması önerilir.

 

Zeytinyağlı sabunun faydaları nelerdir?

 

Saçları besler. Sivilceleri yok eder. Tahrişi iyileştirir. Doğal nemlendiricidir. Cilde nefes aldırır, gözenekleri temizler. Saçları daha hızlı uzatır. Yaşlanma belirtilerini geciktirir.

 

Zeytinyağı sabunun saça faydaları nelerdir?

 

Kepeklenme problemlerini ortadan kaldıran zeytinyağı sabunu saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Saç diplerinde yara çıkan kişiler zeytinyağı sabunu kullandıklarında yaraların da kolaylıkla iyileştiğini görebilirler. Bunun yanı sıra zeytinyağı sabunu saçların daha gür ve parlak olmasını sağlar.

 

 


Etiketler: