Zinde Ve Formda Olmak İstiyorsanız Bol Bol Yaban Mersini Tüketin!

Bilim insanları, her gün düzenli olarak yaban mersini tüketmenin hem kısa, hem de uzun vadede vücudun direncini artırdığını açıkladılar.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Araştırmaya göre özellikle atletler yaban mersini tüketirlerse, koşu hızları yüzde 1,5 artacak, ayrıca vücutları daha çok oksijenle beslenecek ve nihayet yorgunluğa neden olan kandaki laktik asiti çok daha hızlı dışarı atabilecekler. Yaban mersini  sebzeler ve meyveler arasında poliffenol açısından ilk sıralarda yer alıyor.

 

Hemen belirtelim: Polifenol antioksidan özellikleriyle hücrelerde oluşan serbest radikalleri etkisiz kılarak vücuttaki hasarı azaltıyor. Vücudun savunma mekanizmalarını güçlendirerek bağışıklık sistemini destekliyor. Beyin, cilt, kalp sağlığı, diyabet ve obezite kontrolü için çok yararlı olarak gösteriliyor.

 

Araştırmada haftada en az 5 saat çok sıkı antreman yapan 14 atletin performansı incelendi. Her atlet önce 1500 metre, ardından da saate karşı 400 metre koştu. Bunu 3 kez tekrarladılar. İlkinde yaban mersini yemeden, ikincisinde yaban mersini suyundan bir doz içtikten 2 saat sonra ve nihayet 28 gün boyunca düzenli olarak küçük bir doz yaban mersini suyu tükettikten sonra.

 

Sonuç: Özellikle 1500 metre koşucularının performansı, 28 gün yaban mersini tüketirlerse, önemli ölçüde artıyor.



Etiketler: