Zombi Sendromu Nedir? Kronik Yorgunluk Sendromu Nedir? Nasıl Kurtulunur?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kronik yorgunluk sendromunun ne olduğunu ve nasıl kurtulmak gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kronik yorgunluk sendromunun ne olduğunu ve nasıl kurtulmak gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı. Son dönemde yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kronik yorgunluk sendromunun ne olduğunu ve nasıl kurtulmak gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı.

 

Hasta olmadığınız halde sürekli olarak baş ve kas ağrısı, yorgunluk gibi problemlerle karşılaşıyor musunuz?

 

Kronik yorgunluk sendromu tıbbi ismiyle miyaljik ensefalomiyelit (ME), maalesef ki çağımızın en yaygın rahatsızlıklarından biridir. Fiziksel, zihinsel ve duygusal belirtilere sahip olan kronik yorgunluk sendromunu tek bir tıbbi durumla açıklamak zordur. Bazı belirtilere dayalı olarak teşhis edilen ve vücuttaki birçok sistemi ilgilendiren bir rahatsızlıktır. Eğer 6 aydan fazla süredir devam eden bir yorgunluğunuz varsa ve bu durum dinlenmek ile düzelmiyorsa, bu rahatsızlığa sahip olabilirsiniz.Araştırmalara göre bu rahatsızlık, 30-50 yaş arası kadınlarda daha çok görülür. Bu rahatsızlığın şiddetlenmesi günlük hayatınızı ve iş performansınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.