Zona Hastalığına Karşı Stresten Uzak Durun!

Günümüz koÅŸullarında tüm dünya toplumlarında stres seviyesinin arttığını belirten Özel Gözde KuÅŸadası Hastanesi Dermataloji Uzmanı Dr. Muammer Söylemezoğlu, buna baÄŸlı olarak sinir ucu iltihabı olan Zona hastalığının artış gösterdiÄŸini söyledi.

 

Zona hastalığına karşı vücudun bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiÄŸini dile getiren Uzm. Dr. Söylemezoğlu, bunun için 50 yaşından sonra herkesin multivitaminler alması ve stresten uzak bir durması gerektiÄŸininin altını çizdi.

 

BAÄžIÅžIKLIK SÄ°STEMÄ°NÄ° GÜÇLENDÄ°RÄ°N

 

Dermataloji Uzm. Dr. Muammer Söylemezoğlu, ÅŸöyle devam etti: "Zona hastalığı, vücutta kırmızılık, ödem ve içi su dolu kabarcıkla kendini belli eder. Sinire yerleÅŸtiÄŸi için son derece ağırılı bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisinde öncelikle virüsü yok etmek daha sonra vücutta oluÅŸan tahribatı tedavi etmek zorundayız. Kimi durumlarda Nörolog da bu iÅŸin içine girmekte. Tıpkı kabakulak ve su çiçeÄŸi gibi zona hastalığı da bir kere geçirilir. Hastanın vücut saÄŸlığına göre tedavi uzman hekim tarafından belirlenmektedir. Tedavide antiviral ilaçlar ve b vitamini desteÄŸi uygulanmaktadır. Ayrıca Antienflamatuvar, ödem kesici ve aÄŸrı kesici ilaçlar, antiviral bir krem ve kafa zonaları daha ÅŸiddetli etkilere neden olduÄŸu için depo kortizon iÄŸne tedavisi uygulanmaktadır. Zona hastalığının altında % 90 sıkıntı, stres yatar. Bu nedenle vakalar artış gösterdi. 50 yaşın üstündeki her insanın multi mineraller alması b, d ve c vitamini alarak bağışlık sistemini ve vücut direncini kuvvetlendirmesi gerekir"

 

SU ÇÄ°ÇEĞİ VÄ°RÜSÜ NEDEN OLUYOR

 

Zona hastalığına su çiçeÄŸi virüsünün neden olduÄŸunu bilgisini veren Uzm. Dr. Muammer Söylemezoğlu "Zona hastalığı daha önce su çiçeÄŸi hastalığını geçiren insanlarda vücut direnci azaldığı zaman ikincil olarak meydana geliyor. Bu hastalık sinir uçlarına yerleÅŸiyor. Sinire zarar veriyor. Bu hastalık vücudun yalnızca bir yarısını etkiliyor. % 70-80 oranında vücuda yerleÅŸiyor . Kafaya yerleÅŸmesi daha tehlikelidir. Yüz felci, geçici körlük, kulakta geçici sağırlık, 6 ay ila 1 sene devam eden baÅŸ aÄŸrılarına neden olabilir. Kafa zonalarında tedaviyi daha önemsemek gerekmektedir. Vücut tutulumları ise daha az etki eder. Vücut direncinin azalmasıyla ortaya çıktığı için öncelikle hastanın psikolojik durumunun incelenmesi gerekir. Bir vitamin, mineral veya element eksikliÄŸi varsa yerine getirilmesi önemlidir. Hastanın iyi beslenip vücut savunma sistemlerini güçlendirmesi lazım. Tedavi süresinde uykusuzluk, yorgunluk yaÅŸamaması ve farklı bir hastalık geçirmemesi gerekir. Vücut direnci kuvvetli, genç bir kiÅŸi 2 haftada iyileÅŸebilirken, direnci düÅŸük, yaÅŸlı bir insanın 1 yıl boyunca iyileÅŸme süresi devam edebilir" diye konuÅŸtu.