Zürih Hayvanat Bahçesi Yasta! 29 Yaşındaki Orangutan Uyutuldu!

Ä°sviçre’nin Zürih kentindeki hayvanat bahçesi, en gözde orangutanını uyutmak zorunda kaldı. Nedeni bilinmeyen bir hastalığa yakalanan Djarius adında 29 yaşındaki orangutan o kadar zayıfladı ki, daha fazla acı çekmemesi için ölüme gönderildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Zürih'teki orangutanların duayeni olan Djarius sadece bir haftada çöktü. Yemeden-içmeden kesildi, hızla zayıfladı ve burnu kanamaya baÅŸladı, Veterinerler bir dizi muayeneden ve tahlilden geçirdiler: Endoskopi, radyografi ve kalbi için ultrason. Hiçbir anormallik bulamadılar.

 

Bu yoÄŸun tıbbi müdahaleye raÄŸmen Djarius’un durumu giderek daha da kötüye gitti. Tepki vermiyordu, çok hızlı soluyordu, felç belirtileri göstermeye baÅŸladı ve iÄŸne-ipliÄŸe döndü. Uyutulmasından sonra saÄŸlığını bu kadar hızla kötüye götüren nedeni anlayabilmek için patoloji yapılmasına karar verildi. Çünkü, 29 yıllık hayatında hiçbir hastalık belirtisi göstermemiÅŸti.

 

Djarius 1994’te Almanya’nın Dresden Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya geldi. Zürih Hayvanat Bahçesi onun bu yıl 30’uncu doÄŸum gününü kutlamaya hazırlanırken ölümüyle sarsıldı. Djarius genç öldü. Çünkü hayvanat bahçelerindeki orangutanlar ortalama 55 yıl yaÅŸayabiliyor.

 

Ondan geriye 7 çocuk kaldı: 5’i diÅŸi, 2’si erkek.