1980 - 1995 Doğumlular Dikkat! Akıl Sağlığınıza Dikkat Edin!

Avustralya’nın Sydney Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada “Y Kuşağı” diye bilinen 1980-1995 döneminde doğmuş olanların akıl sağlığının kendilerinden önce kuşaklara göre daha kırılgan olduğunu ortaya koydu.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Araştırmacılara göre, “Y Kuşağı” çocuklarında ortaya çıkan akıl sağlığı hassasiyeti, kendilerinden önceki kuşakların aksine, yaş ilerledikçe hafiflemiyor.

 

Araştırmacılar 2001 ile 2020 arasında kadın-erkek 27 bin 500 Avustralyalı’yı gözleyerek bu sonuca ulaştı.

 

Araştırmacı ekibin başı olan Doktor Richard Morris, “Okul çağında olan çocukların akıl sağlıklarının yetişkinliğe doğru ilerledikçe düzelmeye başladığına ilişkin hiçbir bulguya rastlamadık” dedi. Araştırmacılara göre, sadece “Y Kuşağı” değil, yaşları 50’ye merdiven dayamış olanlarda da psikolojik ve psişik sorunlar gözlendi. Doktor Morris, “Eskiden yaş ilerledikçe bu sorunlar kaybolurdu. Ama şimdi durum böyle değil” diye konuştu.

 

1980 1995 dogunlular dikkat akil sagliginiza dikkat edin

 

Peki, bu sorunun kaynağı ne? Cevap: Başta “Instagram” ve “Tik Tok” olmak üzere sosyal medya kanalları.

 

Zaten daha önce yapılan araştırmalarda da, sosyal medyanın ve ekran karşısında çok zaman geçirmenin anksiyete, depresyon ve bağımlılık riskini artırdığını ortaya koymuştu.

 

En kötüsü, araştırmacıların gelecek için hiç de iyimser olmamaları. Doktor Morris, “Ulaştığımız sonuçlar gençlerin akıl sağlığındaki bozulmanın kendiliğinden geçmeyeceğini kanıtlıyor. Ama hiç olmazsa bu eğilimin daha da kötüye gitmemesi için önemli bulgular ortaya koyduğumuza inanıyoruz” diye ekledi.



Etiketler: