2024 Yılı Seyahat Yılı Olacak! Beyaz Yakalılar Birikimlerini Seyahat Harcamalarına Kaydırdı!

Uzmanlara göre 2023 yılında eve, arabaya yatırım yapmak zorlaşınca beyaz yakalı birikimini seyahat harcamalarına kaydırdı. Tüm dünyada 2024 yılının seyahat yılı olacağını belirtiyor.

 

Airbnb verilerine göre Japonya, Osaka, Kyoto ve Tokyo 2024 yılında en trend destinasyonlar arasında yer alıyor. Asya ülkeleri, COVID-19 salgınının ardından kapalı sınırların gevşetilmesinde en yavaşlar arasında yer aldı. Uzmanlar, artık yeniden açıldıklarından turistlerin bastırılmış bir yolculuk tutkusunu serbest bıraktığını söylüyor ve geleneksel Avrupa merkezlerindeki aşırı kalabalık nedeniyle turistlerin daha az sıkışık bölgelere yöneldiğini ifade ediyor. Tatilsepeti CEO’su Kaan Karayal, “Sri Lanka, Japonya, Güney Kore turları en çok talep artışı görülen rotalar olarak şimdiden 2024 trendlerinde yer almaya başladı” dedi.

 

BİRİKİMLER SEYAHATE KAYDI

 

Turizm Günlüğü’nün haberine göre; Tatil alışkanlıklarının değiştiğini belirten Karayal; “Önceki yıllarda Türkiye içinde deniz-kum-güneş tatili öne çıkardı, son yıllarda kültürel turlar ve yurt dışı paketleri popülerlik kazandı. Tatilin amacının artık sadece dinlenmek olmadığı; yeni yerler görme, yeni şeyler öğrenme fırsatına dönüştüğü bir dönem yaşıyoruz. Daha da ilginci artık sosyal yaşamı seyahat trendleri önemli derecede belirliyor. Özellikle pandemiden sonra özgürlüğün değerinin daha iyi anlaşılması, zamanın ne kadar hızlı aktığının daha net anlaşılması gibi nedenlerden ötürü insanlar arabaya, eve yatırım yapmak yerine seyahate yatırım yapmayı ve yaşadıkları anı daha iyi değerlendirmeyi, gezip görmeyi ve daha çok deneyim sahibi olmayı tercih etmeye başladı” diye konuştu.

 

ÖNE ÇIKAN YURT İÇİ VE YURT DIŞI DESTİNASYONLAR

 

Karayal, 2024’te trend destinasyonları ise şöyle sıraladı: “Yurt İçinde Doğu Ekspresi ve Likya turları, Kıbrıs ve Antalya otelleri, yurtdışında ise Sri Lanka, Japonya, Güney Kore turları en çok talep artışı görülen rotalar olarak şimdiden 2024 trendlerinde yer almaya başladı.”



Etiketler: