454 Milyon Dolarlık Vergi Cezasını Ödeyemeyen Donald Trump Mal Varlığını Kaybedebilir!

Vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılığı suçlarından mahkemenin verdiği 454 milyon dolarlık cezayı ödeyecek parayı bulamayan Donald Trump, New York’ta 5’inci Cadde’de yer alan ünlü “Trump Tower”ı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

ABD medyası ve siyasi çevreleri bir soruya yanıt arıyor: “Donald Trump iflasın eşiğine mi geldi?” Çünkü, geçen Şubat’ta “Vergi dolandırıcılığı” suçundan mahkemenin verdiği 454 milyon dolarlık cezayi ödeyecek kaynak bulamıyor.

 

Trump’ın avukatları mahkemeye sundukları 5 bin sayfalık dilekçede, böylesine yüksek tutardaki bir parayı garanti edebilecek hiçbir sigorta şirketi bulamadıklarını bildirdi. Dilekçede, “Mahkemenin kararı faizlerle birlikte 464 milyon doları geçiyor. (Not: Donald. Trump için 355 milyon dolar ceza ve 100 milyon dolar faiz, oğulları Donald Jr. ve Eric için 8 milyon dolar faiz) Avukatlar 30’a yakın sigorta şirketiyle görüştüklerini, ancak hiç birinin bu tutardaki bir cezanın ödenmesi için güvence vermeye yanaşmadığını belirttiler.

 

Her ne kadar Trump davayı temyize taşımış olsa da, mahkeme kararına göre, 25 Mart’a kadar cezayı ödeyebileceğini kanıtlamak zorunda. Bunun için 2 seçeneği var: Ya kendisi ceza tutarı kadar bir çeki imzalayacak ya da bir üçüncü kişiyi kendisi için ödeme yapmaya ikna etmek.

 

Trump mahkemeye gönderdiği bir bilgi notunda nakte çevrilebilecek varlıklarının 400 milyon dolar civarında olduğunu bildirdi. Mahkemenin verdiği cezanın biraz altında. Ancak ödemede gecikilen her gün cezayı 112 bin dolar ekleniyor. Trump’ın yerine cezayı ödeme güvencesi verecek hiç kimse veya kurum bulunamadığı için, mahkemenin sonunda mal varlıklarına, özellikle de New York’taki Trump Tower’a ve banka hesaplarına el koyma yoluna gidebileceği ifade ediliyor.