5 Erkek Ve Kız Kardeşin Yaşları 96 İle 102 Arasında! Gerçek Bir Dünya Rekoru!

Fransa’nın Bourgogne bölesinde yaşayan 5 erkek ve kız kardeş uzun ömür alanında bir rekora imza attılar. Rekorları Guiness tarafından da onaylandı. Daha önceki rekor Amerikalı bir aileye aitti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

5 kardeşin aşları toplamı 496 yılı geçiyor. En büyükleri Paulette 102 yaşında, onu 100 yaş ile Ginette, 99 yaş ile Mireille, 97 yaş ile Christiane izliyor. En küçükleri ve tek erkek kardeş olan Guy ise “Sadece” 96 yaşında! 5 kardeşin 5’i de Paris’te büyüdüler, İkinci Dünya Savaşı yıllarında anne-babalarıyla birlikte Bourgogne bölgesine taşındılar.

 

“Ah, evet, Alman işgaline direniş yılları…Aradan o kadar uzun zaman geçti ki…” diyor kardeşlerin en büyüğü olan Paulette. Onca yıl geçtikten sonra bile tek başına evinde yaşıyor. Diğer 4 kardeş ise huzur evinde hayatlarını sürdürüyorlar. Bazıları Alzheimer hastalığına yakalandı.

 

5 kardeş toplam 19 çocuk, 31 torun, 32 torun çocuğu ve 3 de torun torunu sahibi. Kardeşlerin tümünün de bu kadar uzun bir ömürleri olmasını hiçbir bilim insanı açıklayamıyor, basit ve sade bir hayat sürmelerine bağlamakla yetiniyorlar. Paulette gülerek “İyi bir tohumdan fışkırmışız” diyor gülerek ve ekliyor: “5 kardeş olarak birlikte geçirdiğimiz mutlu zamanların da bu kadar yıl yaşamamızda etkisi olduğunu düşünüyorum.” Sonra biraz da iç çekerek, “Gerçi bu kadar çok yaşamak da sıkıntı vermeye başlıyor” diyor.