60 Yaşına Giren Brad Pitt İle İlgili Şaşkına Çeviren 10 Gerçek!

Amerikalı aktör Brad Pitt, 18 Aralık’ta 60 yaşına bastı. Yaş gününüuzun yıllardır birlikte yaşadığı İsviçreli İnes de Ramon ile başbaşa kutladı.

 

Fenoreporter - Magazin Servisi

 

Ünlü, hem de çok ünlü aktörün pek bilinmeyen özelliklerini ve yönlerini sizin için derledik.

 

1-Hollywood’a cebinde sadece 300 dolarla gitti:

 

Brad Pitt, Messouri Üniversitesi’nde gazetecilik ve reklamcılık eğitimi gördü.Sonra bir ara mimarlık ve tasarımcılık dalına ilgi duydu ama çok çabuk terketti. Sonunda bir çocukluk arkadaşının tavsiyesiyle şansını denemek için Hollywood’a gidip oyuncu olmaya karar verdi. Hollywood’a adımını attığında cebinde sadece 300 dolar vardı. İlk yazamanlar arabasında yatıp kalktı, striptiz yıldızlarına şoförlük yaptı.

 

2-Çin’e girmesi yasak:

 

Birkaç filmde jenerikte adının bile geçmediği küçük rollerden sonra “Tibet’te 7 yıl” filmiyle büyük bir çıkış yakaladı. Bu filmde Avusturyalı dağcı Heinrich Harrer’i canlandırdı. Pekin yönetimi filmi Çin karşıtı ve Tibet’in bağımsızlığı yanlısı olarak yorumlayıp Brad Pitt’in ülkeye girişini yasakladı. 1997’den beri Brad Pitt, Çin’in “İstenmeyen kişiler” listesinde.

 

3-Oscar Ödülü’ne ancak 2020’de layık görüldü:

 

Brad Pitt iki kez Oscar’a aday gösterildi: 1996’da “12 Maymun Ordusu” ve 2009’da “Benjamin Button’un tuhaf öyküsü” filmlerindeki rolleriyle. Ama ikisinde de kazanamadı. Evet, 2014’te bir Oscar’a sahip oldu ama “12 Yıllık Esaret” filminin yapımcısı olarak.(Not: Brad Pitt, “PlanB” adlı yapımcılık şirketinin sahibi.) Nihayet 2020’de “En iyi yardımcı aktör” dalında Oscar alabildi. Quentin Tarantino’nun yönettiği “Bir Zamanlar Hollywood”da filmindeki oyunuyla.

 

4-Nişanlısı 3 ay sonra yüzüğü attı:

 

Brad Pitt 1989’da “Cutting Class” adlı korku filminin setinde oyun arkadaşı Jill Shoelen’e aşık oldu. Gizlice nişanlandılar. Ama 3 ay sonra Shoelen onu terketti. Shoelen o sıralar bir filmin çekimi için Budapeşte’teydi. Brad Pitt onu bulmak için tüm parası olan 600 doları harcayıp Budapeşte’ye gitti ve acı gerçeği öğrendi: Jill Shoelen imi bir yapımcıyı ona tercih etmişti. Pitt sonrasını şöyle anlattı: Geceyi bir parkta bir bankoya oturarak geçirdim. Sigara üstüne sigara içtim. Söylediklerimin bir kelimesini bile anlamayan bir serseriyle sohbet ettim. Kalbimi paramparça eden tek kadın o oldu.”

 

5-İyi Japonca biliyor:

 

Brad Pitt, Japonca’yı iyi konuşuyor. Bunu Japon markası “Edwin Jeans” için 1990’larda çevirdiği bir dizi reklam filmine borçlu.

 

6-Brad gerçek adı değil:

 

Brad Pitt’in adı Brad değil. William Bradley Pitt adıyla dünyaya geldi. Ancak oyunculuk kariyerinde Brad adını kullanmaya karar verdi. Öyle de kaldı.

 

7-Yüz körlüğü hastalığı var:

 

Brad Pitt, 10 yıl önce bir dergiye, “Prosopagnosia”hastalığı olduğunu açıkladı. Antik Yunanca’da “Prosopon” (Yüz) ve “Agnosia” (Körlük, kayıtsızlık, tanıyamama) anlamına gelen iki sözcüğün birleşimi olan “Prosopagnosia”, tıpta “Yüz körlüğü” olarak biliniyor. Bu hastalık, çok sık görüştüğü kişileri bile seçememe sonucunu doğuruyor. Brad Pitt o yüzden Hollywood çevrelerinde zaman zaman “Kibirli”, “Burnundan kıl aldırmayan” biri olmakla suçlanıyor

 

8-Bir yemek randevusu için 120 bin dolar ödedi:

 

Brad Pitt 2018’de Haiti’ye yardım kampanyası kapsamında, aktrist Emilia Clarke ile birlikte yemek yiyebilmek için 120 bin dolar ödedi. Ama yemeği 180 bin dolar ödeyen bir başka bağışçı yedi!.

 

9-Jennifer Aniston ile sıradışı tanışması:

 

Jennifer Anistos 1998’de 3 yıldır birlikte yaşadıı Tate Donovan’dan ayrıldı.: Brad Pitt de o sıralar Gwyneth Paltrow’dan ayrılmıştı. Menajerleri ikisinin birbirleri için yaratıldıklarını düşündüler. Yemekli bir randevu ayarladılar. Yemek çok güzel geçti ve onları evliliğe kadar götürdü. 2000-2005yılları arasındaki evlilikten sonra ayrıldıklarından Jennifer Aniston,”Çok tuhaftı. Her şey o kadar kolay görünüyordu ki. Gerçekten çok eğlenceliydi” dedi.

 

10-ABD eski Başkanı Barack Obama ile kuzen:

 

Dünya gerçekten çok küçük. 2008-2017 yılları arasında ABD Başkanlığı yapan Barack Obama ile Brad Pitt aynı aileden geliyor. “New England Historic Genealogical Society” adlı kuruluşun yaptığı soyağacı araştırmasına göre, Obama ile Pitt’in 1769’da Virginia’da ölen Edwin Hickman adlı ortak bir ataları var. Bu da, Obama ile Pitt’in 9’uncu dereceden kuzen oldukları sonucunu veriyor.