93 Yaşındaki İrlandalı Adam 40 Yaşındakiler Kadar Sağlıklı!

Richard Morgan adlı İrlandalı, 73 yaşında spor yapmaya karar verdi. 20 yıl sonra bugün 40’lı yaşlardaki erkeklerin fiziki formuna sahip. Bu da araştırmacılar için bir merak konusu oldu. Evet, gerçekten sporun yaşı yok. İrlanda vatandaşı Richard Morgan bunu en somut biçimde kanıtladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bugün 93 yaşında olan Morgan, 20 yıl önce günde 40 dakika kürek çekmeye ve haftada 2-3 seans kasları yoruluncaya kadar egzersiz yapmaya başladı. Spordan önce doktorların tavsiye ettiği dozda protein alıyordu.

 

Bu düzenli spor sonucunu göstermekte geçirmedi. 93 yaşındaki Morgan o kadar formda ki, doktorlara göre, kalbi ve vücudu 30’lu, bilemediniz 40’lı yaşlardaki erkekler kadar dinç. Neden? Çünkü spor sayesinde Morgan’ın vücudunun yüzde 80’i kastan oluşuyor, vücudundaki yağ oranı ise sadece yüzde 15 düzeyinde.

 

İrlanda’daki Limerick Üniversitesi’ndeki bilim insanları, Morgan’ın performansını test ettiler ve şaşırıp kaldılar. Kalbi dakikada 153 kez atıyordu ve bu yaşına göre çok yüksekti. Torunu Lorcan Daly’ye göre dedesi spora biraz da rastlantı sonucu başladı. 73 yaşındayken kürekçi olan öbür torunuyla bir antremana gitti, keyif alınca devam etti ve sonunda sıkı bir kürekçi olup çıktı!

 

Not: Kapak görseli - @IndiaToday.in