Ağda Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücutlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar ağda uygulaması yapıyorlar ya da yaptırıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği ağda uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak için kullanılan yapışkan çeşitli maddelerdir. 

 

Ağda nasıl yapılır?

 

Ağda yapmaya hazır cildinize bandı tüylerin çıkış yönüne doğru yapıştırın. Elinizle hafifçe ovarak, ağdanın tüylerinize tamamen yapışmasını sağlayın. Ardından cildinizi gerdirerek bandı tüylerin çıkış yönünün tersine çekin. 

 

agda

 

Ağdanın zararları nelerdir?

 

Sıcak ağda uygulaması ciltte gözeneklerin açılmasına neden olduğu için enfeksiyona uygun bir ortam oluşturabilir. Aynı zamanda gözeneklerin açılması sonucu damarlar genişler ve bu ilerleyen dönemlerde varis gibi problemlere neden olabilir.

 

Ağda yaptırmanın yararları nelerdir? 

 

Ağda peeling etkisi yarattığı için vücudunuzdaki ölü hücrelerden arınmanızı sağlar.  Ağda yaptırmak kıl dönmesini ve batık oluşumunu azalttığı için de yararlı bir işlemdir. Ağdanın faydaları arasında kıl köklerinin geç uzamasını sağlaması da vardır. Jilet kullanarak temizlenmiş bir bölgedeki tüylerin kökleri yerinde kaldığı için hiçbir zaman pürüzsüz bir görüntü elde edilemez. Ama ağdayla bu sorun ortadan kalkar. Jilet ile temizlenen tüyler, daha hızlı uzamakla birlikte daha kalın çıkar. Ağda yaptırmak ise tüylerin geç uzamasına yardımcı olur. Tüyler zamanla daha zayıf ve ince çıkarlar. Kötü kokuları önler. Nemli bir bölge olan ve bakterilerin üremesine müsait bir zemin olarak dikkat çeken koltuk altı bölgesindeki kılların daha geç çıkmasını sağlıyor. Genital bölgedeki koku oluşumunu da ağda yaptırarak minimuma indirebilirsiniz. Sir ağdaların etkisi daha uzun sürmeye başladı. 

 



Etiketler: