Ahmet Kaya'nın Hayatını Anlatan Filmin Davası Sonuçlandı! Vizyona Girdi!

Vizyona girmesine 3 gün kala Gülten Kaya'nın şikayetiyle davalık olan Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan Son Şarkı Ahmet'in Türküsü filmiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

 

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Son Şarkı Ahmet'in Türküsü filminin yapımcısı "Tüm usulsüzlük çabalarına rağmen mahkeme tarafından haklı görüldük ve aleyhimize açılan dava reddedildi. Filmimiz planlandığı gibi vizyona girdi" ifadelerine yer verdi. Ahmet Kaya'nın hayatını konu edinen "Son Şarkı Ahmet'in Türküsü" filmi ünlü şarkıcı Gülten Kaya'nın şikayetinin ardından davalık oldu. Filmin yayınlanmaması için dava açan Ahmet eşi Gülten Kaya'nın talebi mahkeme tarafından reddedildi.

 

Celil Nalçakan ile Ezgi Şenler'in başrolünü paylaştığı filmin yapımcısı tüm davaları kazandıklarını açıkladı ve şu ifadelere yer verdi:

 

"Yapımcısı olduğumuz Son Şarkı Ahmet'in Türküsü isimli sinema filmini izleyicilerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ancak bir yandan da vizyon tarihine kadar olan süreçte topluma ait olan Ahmet Kaya'yı kendi tekerlerinde görüp sömürenlere karşı vermiş olduğumuz ve kazandığımız hukuk mücadeleleri hakkında kamuoyuna bilgi verme zorunluluğunu hissediyoruz. Filmi vizyon tarihinden 3 gün önce Gam Müzik ve diğer ilgililer tarafından hukuka aykırı olarak aynı anda İstanbul'daki birçok farklı mahkemeden filmin vizyona girmesini engellenmesinin talep edildiğini öğrendik. Tüm mahkemeler haksız olan bu talepleri reddetti. Filmimiz planlandığı gibi vizyona girdi."

 

İşte o paylaşım;

 

ahmet kaya nin filmi davalik olmustu dava sonuclandi film vizyonda