Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GöktaÅŸ'tan 'Sakla Beni' Dizisi Açıklaması!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GöktaÅŸ X platformundan yaptığı paylaşımda 'Sakla Beni' dizisindeki sahnelerle ilgili açıklama yaptı. 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GöktaÅŸ X platformundan yaptığı paylaşımda 'Sakla Beni' dizisindeki sahnelerle ilgili açıklama yaptı. 

 

Bakan Mahinur Özdemir GöktaÅŸ, 'Sakla Beni' dizisinde çocukların psikolojisini gözetmeyen sahnelere yer verildiÄŸini belirterek dizi yayınlanmadan önce RTÜK'e baÅŸvurduklarını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GöktaÅŸ, dün akÅŸam yayınlanan 'Sakla Beni' dizisiyle ilgili yaptığı paylaşımda çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verildiÄŸini belirterek, "Böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediÄŸimiz ve kabul etmeyeceÄŸimiz bir durumdur" dedi.

 

GöktaÅŸ, sosyal medya paylaşımında ÅŸu ifadeleri kullandı:

 

"Dün akÅŸam televizyon ekranlarında yayınlanan 'Sakla Beni' isimli dizide yer alan bir bölümde çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verilmiÅŸtir. Söz konusu sahnelerin çocuÄŸa yönelik ihmal ve istismar ÅŸüphesi uyandırabileceÄŸi ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından deÄŸerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23/10/2023 tarihinde RTÜK’e iletilmiÅŸtir.

 

Çocuklarımızı her türlü ihmal, ÅŸiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaÅŸlarımızdan biri olarak gördüÄŸümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediÄŸimiz ve kabul etmeyeceÄŸimiz bir durumdur. Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluÅŸturabileceÄŸi olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluÅŸlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum."

 

aile ve sosyal hizmetler bakani mahinur ozdemir goktas tan sakla beni dizisi aciklamasi