Akneye Ne Neden Olur? Ne İyi Gelir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların çoğunun cildinde akne çıkıyor. Çoğu kadının ilgilendiği akne sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu sağlıklı ciltli nasıl olunur? Nasıl geçer? Ne sebep olur? Ne geçirir? İşte cevabı haberimizde...

 

Akne, kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanmasıyla sonuçlanan ve sivilcelere neden olan yaygın bir cilt durumudur . Eğer vücut çok miktarda sebum üretiyorsa , ölü deri hücreleri gözeneklerin içine sıkışabilir ve beyaz ya da siyah noktalara neden olabilir.

 

Akne nasıl geçer?

 

Akne tedavisinde Retinoid denilen ilaçların krem ve ağızdan formları kullanılabilir. Cildin sebum dengesinin sağlanması için etkili cilt temizliği yapılmalıdır. Antibiyotiklerin de akne tedavisinde yeri vardır. Krem ve veya oral formu tercih edilebilir.

 

Akne zararlı mıdır?

 

Uzmanlara göre akne patlatmak gerçekten cilt için çok kötüdür. İltihaplı bir sivilce, gözeneklerdeki fazla sebum, ölü cilt hücreleri, bakteriler ve sıklıkla da irin ile tıkandığında meydana gelir.

 

Akneli ciltlere ne iyi gelir?

 

Omega 3 yağ asitleri açısından zengin sardalya ve somon gibi deniz ürünleri, A, D ve E vitaminleri, çinko, yoğurt, peynir, kefir, ayran gibi probiyotik açısından zengin besinler, polifenol açısından zengin yeşil çay, zerdeçal, tahıl açısından zengin besinler, lavanta çayı gibi besinler iyi gelir.

 

Akne neden olur?

 

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra bakterilerle inflame olması sonucu ortaya çıkar. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta oluşur.

 



Etiketler: