Akşamları Meyve Yemek Sağlığa Zararlı Mı?

Bazı beslenme uzmanları akşamları özellikle elma, portakal ve çilek yenmemesini tavsiye ediyorlar. Doğru mu? Doğruysa ne ölçüde?

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Akşamları meyve yenmemesini öğütleyenler, saydıkları nedenlerin başında sindirim zorluğunu belirtiyorlar. Gerçekten de salata gibi çiğ sebzeler ve meyveler sindirimi zorlaştırıyor, esnemeye vemide yanmasına yol açıyor. Bu da kaliteli bir uykuya zarar veriyor.

 

aksamlari meyve yemek sagliga zararli mi

Karın ağrısı, esnemek ve mide yanmasının nedeni akşamları meyve yemek olabilir mi?

 

Beslenme uzmanlarına göre meyvelerin içerdiği doğal şeker uykuya dalmayı zorlaştırıyor, hatta kilo almaya neden oluyor. Çünkü meyve şekeri organizmada pek çölümyüro ve yağa dönüşüyor. ABD’deki Colorado Üniversitesi araştırmacıları, obezitenin ortaya çıkmasında bünyede çözülmeyip yağa dönüşen meyve şekerinin en önemli etken olabileceği sonucuna vardılar.

 

aksamlari meyve yemek sagliga zararli mi

Akşamları meyve yemek, karın ağrısına ve kilo almaya neden oluyor mu?

 

Gerçekten de yatmadan önce meyve veya çiğ sebze (Salata gibi) yiyen bazı kişilerin daha zor ve daha kısa uyuyorlar.

 

Çözüm? Herkes bünyesinin tepkilerine göre hareket etmeli. Çiğ sebze ve meyvenin zarar vereceğini hissedenler veya deneyimleriyle bu sonuca varmış olanlar, bunları hiç değilse yatağa gitmeden 3-4 saat önce tüketmeli…

 

aksamlari meyve yemek sagliga zararli mi

Bazı besinler erkenden uyku getiriyor. Kiraz da bu besinlerden biri

 

Elbette böyle bir derdiniz yoksa akşamları rahat rahat meyve tüketebilirsiniz. Hatta bol miktarda kalsiyum ve magnezyum içeren muz gibi meyvelerin uyku getirdiğini söyleyebiliriz. Muzun yanı sıra uyku hormonu olan melatonin içeren kiraz da pekala uyku hapı yerine geçebilir.



Etiketler: