Alaska'da Üzücü Kaza! Buza Düşen Köpeğini Kurtarmak İsterken Buzun Altın Kayboldu!

ABD’nin Alaska eyaletinde 23 Aralık Cumartesi günü Amanda Richmond Rogers, kocası Brian Rogers ve iki köpekleri Kuzey Fork Eagle ırmağı kıyısında yürüyüş yapıyorlardı. Çift için özel bir gündü; çünkü evliliklerinin 18’inci yıldönümünü kutluyorlardı ve 4 çocuklarıyla birlikte Noel’i kutlamaya hazırlanıyorlardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Köpeklerden biri buz tutmuş ırmakta açılmış bir delikten su içmek için durdu. Ama buz kırıldı ve köpek de suya düştü. Brian hemen suya atladı ama köpeğini bulamadı. Buzların arasından karaya çıkarken eşi Amanda’nın suya daldığını gördü.

 

Brian Rogers, “Yüzündeki ifadeden köpeğimizi kurtarmak için suya daldığını görüyordum” dedi. Amanda Richmond Rogers insanlara yardım etmek ve kurtarmak için eğitim almış acil servis hastabakıcısıydı. Şimdi köpeğini kurtaracaktı.

 

Brian anlatıyor: “Bağırdım ama beni duyduğundan kuşkuluyum. Çünkü köpeğin kurtarılmasına yoğunlaşmıştı. Son gördüğüm buzun altında yüzdüğüydü. Sonra kayboldu. Bekledim, hala da bekliyorum.”

 

Polis ve itfaiye ekipleri yardıma koştular, 45 yaşındaki kadını ve köpeğini bulmak için bir helikopter de havalandı. İki gün süren aramadan hiçbir sonuç elde edilemedi. Brian, “Eşim köpeğimizi değil, ailemizin değerli bir üyesini kurtarmak için buz tutmuş ırmağa daldı. Aramalar sonuç vermediği için öldüğünü düşünüyorum. Benim ve 4 çocucuğum için o bir kahraman olarak öldü” dedi.