Ali Fuat Serpen'den Corona Virüsüyle İlgili Bilgilendirme!

Sosyal medyada yaptığı çocuk paylaşımlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanmayı başaran ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda corona virüsüyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

 

Sosyal medyada yaptığı çocuk paylaşımlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanmayı başaran ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda corona virüsüyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yaptığı sağlık paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda corona virüsüyle ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda corona virüsüyle ilgili "Coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı malesef 400 ü geçti...Çok şükür ki Türkiye’de henüz bir vaka görülmedi lakin birçok takipcim tedirgin ve bu virüs hakkında bilgi verme gereği duydum. İnsanlarda ciddi solunum yolu hastalıklarına neden olabilen bir virüs. 2002 yılından beri görülmeye başlanan coronavirüsün birçok tipi mevcut ve daha önce de yine SARS ve MERS enfeksiyonları coronaviruslere bağlı görüldü.

 

 

Geçtiğimiz 2019 Aralıkta yine coronavirüsün bugüne kadar hiç görülmemiş tipi Çin de görüldü ve hızlı bir şekilde yayılıp salgın haline geldi. Hayvanlardan bulaştığı öngörülmekte...Bulaşıcılık açısından damlacık yoluyla bulaştığından, aynı ortamdakileri hızlı bir şekilde enfekte edebilmektedir. Cansız yüzeylerden de bulaşabilmektedir." ifadelerini kullanan ünlü çocuk doktoru virüsün belirtileriyle ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. 

 

Corona virüsünün belirtileri neledir? 

 

Belirtileri; gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi öksürük ve yüksek ateş, sonrasında da hızlıca solunum yetmezliği yapıp böbrek yetmezliği ve organ yetmezliği ile hızlıca ölüme neden olabilmektedir. Virüsün şu an için tedavisi yok...

 

Hastalıktan nasıl korunulur? 

 

Korunma açısından Dünya Sağlık Örgütü:

 

Mutlaka toplu kapalı ortamlardan uzak durulması

Hayvansal gıdaların iyi pişirilip yenmesi

Çiftlik ve kümes ortamlarından uzak durulması

Ellerin sık sık sabunlanması

Gribal belirtileri olanlardan uzak durulması

Maske kullanılmasını önermekte