Alın Dolgusu Nedir? Nasıl İşlenir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de alındır. Güzelliğe önem veren kadınlar alın dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği alın dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl işlenir? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Yüz tonunda yaşanan kayıp insanların yaşlı görünmelerinin başka bir etkenidir. Zaman ilerledikçe herkesin yüz bölgesinde hacim kaybolur. Cilt sarkmasının asıl nedeni ciltte oluşan bu hacim eksikliğidir. Burada devreye dermal dolgu ve dolgu uygulamaları devreye girer. Kişilere uygulanması gereken alın dolgusu işlemin muayene sonrası belirlenmesi daha doğru bir süreçtir. Alanında uzman bir klinik ile çalışarak profesyoneller eşliğinde en iyi tedavi seçeneği kolaylıkla belirlenir.

 

Alın dolgusunda hangi malzemeler kullanılır?

 

Hyaluronik asit dolgu işlemlerinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Hastanın durumuna göre kendi cildinde oluşan yağ ile doldurma seçenekleri de mevcuttur. Bu işlem ise hastaların karın ve kalçasından alınan yağ ile gerçekleştirilir. Doktor tarafından dolgu uygulamaları etkin planlama ile yapılması gereken bir işlemdir. Alınan yağ yada kök hücre yağ enjeksiyonu biçiminde kişilerin alın bölgelerine uygulanmak suretiyle işlem gerçekleştirilir.

 

Alında oluşan derin kırışıklarda dolgu nasıl yardımcı olur?

 

Zaman ilerledikçe ifadeler kırışıklık ve esneklik kaybından dolayı ifade kaybı görülür. İfadelerde tazelenmek isteyenler için de yine alın dolgusu uygulamaları kullanılır. Göze hoş gelen, yumuşak ve sevimli ifadeler oluşmasında da etkili olan alın çizgisi dolgusu işlemleri alanında uzman profesyonel ellerde mümkün hale gelir. Bu ifade kayıpları yüzdeki yatay çizgilerin oluşturduğu alanlar neticesinde ortaya çıkar. 

 

Alın dolgusu maddeleri nasıl işler?

 

Bir iğne yada iğne benzeri bir tüp aracılığı ile enjekte edilen jel bazlı solüsyonlara dermal dolgu adı verilir.Yüz üzerinde bulunan statik çizgi ve derin kırışıklıkları doldurmak için hacim sağlar. Aynı zamanda dudak, yanak gibi bölgelerde de bu uygulama rahatlıkla yapılabilir. Yara izlerinin tedavisinde de yine dolgu yöntemi kullanılmaktadır.



Etiketler: