Altın İğne Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar altın iğne tedavisi yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği altın iğne tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Çevre koşulları, yaş faktörünün de etkisi ile oluşan leke, boyun kırışıklıkları, el ve kollarda sarkmalar meydana getirir. Bu etkilerin giderilmesi adına uygulanan estetik uygulamalar arasında en etkili ve güvenli olanı olarak görülmektedir. Uzman ellerde gerçekleştirilen mucizeler sonrasında cildin eski halini alması beklenir. Temelinde cilt yüzeyinin alt kısmında var olan tabakanın onarılması işlemine altın iğne tedavisi denilir. Bölgede bulunan hücrelerin hızlı hareket etmesi ve hasarı kendi kendine onarması beklenir. Alın, kaş, dudak üstü, yanaklar, göz çevresi, ellerin tedavisinde sıklıkla kullanılan bir işlemdir. Yaz kış uygulanabilmesi de tedavinin en güzel yönlerinden biridir.

 

Altın iğne tedavisi nasıl yapılır?

 

Altın iğneli başlığı bulunan radyo frekans cihazının cilde temasının ardından mikro iğneler cilt içine hızla giriş yapar. Mikro iğnelerin cilt yüzeyinde oluşturduğu delikler iğne ucu aracılığı ile yüksek enerji deriye zarar vermeden cilde ulaştırılır.

 

Altın iğne tedavisi hangi amaçlarla kullanılır?

 

Boyun ve dekolte bölgesi: özellikle de boyun ve dekolte bölgesi cilt üzerinde en çok dikkat edilen bölgeler arasındadır. Bu tedavide sarkmalar ve kırışıklıklar etkin bir biçimde çözüme kavuşmaktadır.
Sivilce izlerinin tedavisinde: Genellikle yüz bölgesinde oluşan kırmızı ve çökük görüntüler zamanla iz bırakırlar.
Cilt yüzeyine yerleşmiş olan sivilce izlerinin giderilmesi oldukça büyük sorun teşkil eder. Altın iğne uygulaması sayesinde bu rahatsız edici izlerin yok olmasında büyük ilerleme kaydetmek mümkündür. Çok fazla derin olmayan izler ise yok olur.
Cilt yüzeyindeki yaraların tedavisinde: Lazer uygulamaları veya cilt üzerinde oluşan çeşitli yaralanmalar kalıcı olabilmektedir. Bu izler cilt görünümünü bozan ve kişileri rahatsız eden bir etkiye sahiptir.
Kaşınma ve yanma gibi yan etkileri de olabilmesi daha da rahatsızlık veren boyutta görülür. Hafif ve orta dereceli yara izlerini tamamen ortadan kaldıran altın iğne uygulaması yüksek dereceli yara izlerinde de gözle görülür iyileşmeyi sağlayan etkiye sahiptir.
Cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavisinde: Cilt gençleştirme tedavileri arasında en etkili uygulamalardan biridir. Milimetrik iğnelerin uzman aracılığı ile özel bir araç yardımıyla uygulanması cilde mükemmel bir etki verir.
Yüz sıkılaştırma ve cilt gençleştirme işlemlerinde kalıcı bir tedavi olması nedeniyle en çok tercih edilen uygulamalar arasındadır. Ameliyata gerek kalmadan estetik uygulamanın alternatif tedavileri arasındadır. Uygulama yapılacak bölgenin krem vasıtasıyla uyuşturulması yeterlidir.
Hızla kilo alıp verme veya hamilelik gibi durumlar sonrasında vücudun çeşitli bölgelerinde çatlaklar oluşur. Bu çatlakların tedavisi için de altın iğne uygulaması etkili sonuçlar vermektedir. Kişinin vücut yapısı, yaşam tarzı, vücuttaki yağ oranlarına bağlı olarak tamamen ortadan kalkabilir. Çok yüksek yoğunlukta bulunan çatlaklarda azaltma etkisine sahiptir.

 

Altın iğne tedavisi kaç seans sürer?

 

Öncelikle muayene gerektiren bir işlem olarak karşımıza çıkar. Cildin alanında uzman bir profesyonel tarafından muayene edilmesi önemli bir ayrıntıdır. Ardından cilt yapısı ve durumuna göre uzman tarafından kaç seans uygulanacağı ve altın iğne fiyatları hakkında net bilgi alınabilir. En kısa süre gerçekleşen tedaviye bakılırsa 15 gün aralıkla 2 seans olarak görülmüştür. Problemin önemli olduğu kadar nedenleri de seans sürelerine etki eden önemli faktörler arasındadır. İlk seans sonrası etkileri görülmeye başlayan altın iğne tedavisi ikinci seanstan sonra gözle görülür sonuçlara imza atar.

 

Altın iğne tedavisinin ardından dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Son derece acısız bir tedavi olduğu için altın iğne tedavisinin sonrasında herhangi bir ağrılı durum gerçekleşmez. Ancak uygulamanın ardında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Yüz üzerinde birkaç gün kızarıklık ve ödem görülür. Uzman tarafından verilen özel krem ve jeller belirlendiği biçimde kullanılmalıdır. Uygulamanın ardından yağ bazlı ürünlerin bir süre kullanılmaması gerekir. Tavsiye edilen güneş kremlerinin su bazlı olması önemlidir. Uygulamanın ardından 7-8 saat sonra hafif bir fondöten kullanılabilir. Sosyal hayata katılım gerçekleştirilebilir.

 


Etiketler: