Amazing Spider Man'in İlk Sayısı Rekor Ücrete Satıldı!

Efsanevi çizgi roman serisi İnanılmaz Örümcek Adam'ın (Amazing Spider-Man) nadir bulunan ilk sayısı yaklaşık 1,4 milyon dolara satıldı.

 

Independent Türkçe'nin haberine göre; Açık artırmayla satılan çizgi romanın Mart 1963'te basıldığı ve neredeyse kullanılmamış durumda olduğu belirtildi. Açık artırmayı düzenleyen Heritage Müzayede Evi'nin başkan yardımcısı Barry Sandoval, "Bu Örümcek Adam kopyası her zaman gelmeyecek bir fırsat ve son fiyat bunu yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

 

Satılan kopyanın, çizgi roman derecelendirme servisi CGC tarafından "neredeyse kullanılmamış" derecesi verilen iki kopyadan biri olduğu belirtildi. Geçen temmuzda aynı çizgi romanın "kullanılmamışa yakın" olarak derecelendirilmiş bir kopyası 520 bin dolara alıcı bulmuştu. Steve Ditko ve Stan Lee tarafından yaratılan Örümcek Adam serisi ilk olarak Ağustos 1962'de Marvel tarafından basılmıştı. İnanılmaz Örümcek Adam serisiyse birkaç ay sonra satışa çıktı ve 2022'de 900. sayıya ulaştı.

 

amazing spider man in ilk sayisi rekor ucrete satildi

Fotoğraf: Heritage Müzayedesi

 

Seri, Örümcek Adam'ın orijinal hikayesini anlatırken, Fantastik Dörtlü'ye (Fantastic Four) geçişin de ilk örneğini içeriyor. İnanılmaz Örümcek Adam'ın yanı sıra, Superman'in ilk sayısının "iyi/çok iyi" durumda bir kopyasının da 2,34 milyon dolara satıldığı kaydedildi. 1939'da DC Comics tarafından basılan eser, tek bir süper kahramanı konu alan ilk çizgi romandı. Showcase çizgi romanının, The Flash karakterinin ilk kez yer aldığı 4. sayısı da 900 bin dolara alıcı buldu.