Amerika'da İdam Mahkumu Keith LaMar Cezası Ertelenince Caz Parçası Besteledi!

Afrika kökenli Amerikalı idam mahkumu Keith LaMar’ın 16 Kasım’da infaz edilmesi gerekiyordu. Son anda infazı 3 yıl ertelendi. O da sevincinden bir caz parçası besteledi. 54 yaşındaki idam mahkumu LaMar, Ohio eyaletindeki cezaevinde 30 yıldır infaz edilmeyi bekliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

1993’te 5 kişinin hayatını kaybettiği seri cinayetten suçlu bulunan ama ısrarla masum olduğunu söyleyen Keith LaMar, bestelediği parçayı New York’ta yaşayan bir İspanyol piyanist eşliğinde çalıp sosyal medya platformlarında yayınlayarak –şimdilik- hayata dönüşünü kutladı.

 

İnfazın ertelenmesine onun müzik yeteneği değil, Ohio eyaletinin idam mahkumlarının zehir şırıngasıyla infazında kullandığı anestezi ve kimyasal ürünlerinin tedarikinde güçlük çekmesi neen oldu.Çünkü ilaç firmaları idam mahkumlarının infazını kimyasal yöntemlerle gerçekleştiren eyaletlere, zehir satmayı reddediyor.

 

Keith LaMar’ın ölüm cezası, 13 Ocak 2027’den önce yerine getirilmeyecek. Bu ek süreyi en iyi şekilde değerlendirip avukatları aracılığıyla masumluğunu kanıtlamaya çalışmakla geçireceğini açıkladı.

 

Keith LaMar, 19 yaşındayken, bıçak tehdidiyle uyuşturucusunu çalmaya kalkışan bir zehir bağımlısını ölürmekten 18 yıla mahkum oldu. 1980’lerin sonunda cezaevine konulan Keith, 1993’te serum alkol içerdiği gerekçesiyle tüberküloz testini reddeden Müslüman mahkumların çıkardığı isyanda,5 koğuş arkadaşını öldürmekten ölüm cezasına çarptırıldı. Cezaevinde isyan 11 gün sürdü ve biri gardiyan olmak üzere 10 kişinin ölümüne yol açtı.