Amerika'nın Terörist Listesi 2 Milyon Kişiyi Geçti!

ABD Federal Hükümeti’nin terörist listesine aldığı kişilerin sayısı 2 milyonu geçti. Listede binlerce Amerikalı da yer alıyor. ABD’nin terörist veya olası terörist listesi ilk kez 2003 yılında düzenlendi. O tarihte yaklaşık 120 bin kişiydi. 2017 yılında liste 1 milyon 600 bin kişiye ulaştı. 2023 sonunda 2 milyonun çok üstüne çıkacak.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

ABD istihbarat örgütlerinde 40 yılını geçirmiş olan Russ Traverse, listedekilerin hepsinin terörist olmadığını, ama bir çoğunun yakından izlenmesi gereken kişiler uyarısıyla not edildiğini anlattı. Ancak söz konusu kişilerin listeye nasıl eklendikleri devlet sırrı olarak gizleniyor. Dahası kimin listede yer aldığı veya nasıl listeye girdiği, hatta listede yer alıp almadığı da ne yalanlanıyor, ne de doğrulanıyor.

 

ABD Başkanı Joe Biden’ın bu konularla ilgili politikasının sorumlusu Monta Hawkins, “Bu 2 milyon kişi listelerde yer alıyorsa, elbette bir nedeni vardır” diyor. Listedekilerin çoğu ABD vatandaşı ya da ABD’de oturma iznine sahip kişiler değil. Ancak şeffaflık ve sorumluluk yokluğu çok ciddi kaygılar yaratıyor.

 

Ulusal güvenlik sorumluları listede yer alan isimlerden bir çoğunun üstünün çizilmesi gerektiğini, ancak bu doğrulamayı yapacak personele sahip olmadıklarını itiraf ediyor. Ruis Traverse, “Veri bankasında yer alan isimlerden çoğunun çoktan öldüğünden eminim. Ama bizim bundan haberimiz ve bilgimiz yok” diyor.