Amerikalı Ünlü Yapımcı E. Duke Vincent Hayatını Kaybetti!

ABD televizyon dünyasının efsanesi, Aaron Spilling’in ortağı, “Dynastie” (Hanedan) ve “Beverly Hills 90210” dizilerinin yapımcısı E. Duke Vincent, 91 yaşında hayata veda etti. Eşi, aktrist Pamela Hensley, yapımcının Kaliforniya’nın Montecino kentindeki evinde son nefesini verdiğini açıkladı.

 

Fenoreporter - Magazin Servisi

 

E. Duke Vincent, özellikle “Dynasty” ve “Beverly Hills 90210” dizileriyle bir çok kez “Emmy” ödülleri kazanmıştı. Eşi Pamela Hensley sosyal medya hesaplarından “Sevgili eşim, TV dizilerinin efsanesi, yapımcı ve yazar E. Duke Vincent’in ölümünü derin bir acıyla duyururum” dedi.

 

ABD Deniz Kuvvetleri’nde pilot olarak iş hayatına başlayn Vincent, 1962’de televizyon dünyasına “Man In Space” adlı bir belgeselle adım attı. Daha sonra ünlü yapımcı Aaron Spilling ile ortaklık kurdu. Bu ikili 43 televizyon dizisine birlikte imza attı. Bazıları: “Dynasty”, “Beverly Hills 90210”, “Melrose Place”, “The Colbys”, “Hotel”, “Vegas”.

 

İki ortak ayrıca 7 mini dizi ve 39 televizyon filmi de ürettiler. E. Duke Vincent, Hollywood’daki 40 yıllık kariyerinde 2300 saatlik film üretti, bunun 1600 saati en çok izlenen saatlerde yayınlandı.