Anime Makyajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar anime makyajı yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği anime makyajı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Anime tamamen kendine özgü teknikleri olan bir Japon çizgi film sanatıdır. Genellikle manga olarak bilinen Japon çizgi romanlarının sinema ya da dizi versiyonu olarak karşımıza çıkar. Çocuklar için yapılanları da var. Ama bazı animeler sadece yetişkinlere hitap ediyor.

 

Anime makyajı nasıl yapılır?

 

Bilindiği gibi Asya bölgesinde genelde çekik ve küçük göz ön plana çıkıyor. Burada daha yuvarlak hatlı büyük gözler görüyoruz. Ayrıca gözlerde genelde ışıltı, parıltı ya da yaş olarak nitelendirilebilecek detaylar da dikkat çekiyor. İşte Japon göz makyajı olarak da isimlendirilen makyaj trendinin arka planında bu çizgi film karakterleri var. Japon makyajı aşamalarının bir diğeri ise dudaklarda ortaya çıkıyor. Anime karakterlerinin hafif renk geçişleri olan dudak duruşları da bu makyajın önemli bir adımını oluşturuyor diyebiliriz. 

-Anime makyajı için; siyah bir eyeliner, beyaz ya da ten rengi bir göz kalemi, takma kirpik, beyaz far, maskara, pembe ya da kırmızı tonlarında bir ruj ve ince yapılı bir fondötene ihtiyacın var.

-İlk olarak bb krem ya da ince yapılı bir fondöten ile yüzüne zemin oluşturabilirsin. Bu aşamada önemli olan, çok ağır ten ürünlerinden kaçınmak. Çünkü anime makyajında ten ıslak ve doğal görünüme sahip olmalı. 

-Burada ilk adım mükemmel bir eyeliner çizgisi oluşturmak. Siyah eyeliner uygulamasını hem göz kapaklarına hem de göz altlarına yapmak gerekiyor. Ayrıca kıvrık bir kuyruk yaparak da anime etkisini daha da artırabilirsin. 

-Dikkatli bir şekilde takacağın kirpiklerle anime makyajını bir üst seviyeye atlatabilirsin. 

-Maskara ile makyaj rutinine devam etmelisin. Burada önemli olan kirpiklerini dolgunlaştıran, uzatan ve yoğunlaştıran siyah renkli bir rimel kullanmak. 

-Sonrasında yapman gereken ise göz pınarlarına ve göz içlerine beyaz kalem uygulamak. Bu, gözlerinin anime karakterleri gibi büyük görünmesini sağlar. Eğer beyaz kalemin yoksa açık ten renkli bir ürün de kullanabilirsin. Ama koyu tonlardan uzak durmalısın.  

-Burada yapılacak tek şey, pembe veya kırmızı tonlarındaki rujunu dudağın iç kısmına sürmek. Sonrasında dudaklarının dışına doğru ruju parmaklarınla ya da bir makyaj fırçasıyla dağıtarak ilerleyebilirsin. Burada önemli olan yoğunluğu azaltarak sürmek. Böylece iç kısımlar daha pembe olacak ve dışarıya doğru renk yoğunluğu azalacak.



Etiketler: