Argan Yağlı Şampuan Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçtır. Güzelliğe önem veren kadınlar argan yağlı şampuan kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği argan yağlı şampuan  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Argan, son birkaç yıldır adını sıklıkla duyduğumuz mucizevi etkileriyle bilinen bir yağdır. Fas ta yetişen argan, oranın zeytin ağacı olarak bilinmektedir. Argan içerisinde alfa, beta, gama yer almakta ve aynı zamanda zengin E vitamini barındırmaktadır. E vitamini de cilde ve saç sağlığı açısından oldukça faydalı olması nedeniyle yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

 

Argan yağlı şampuan ne işe yarar?

 

İçeriğinde bulunan A ve E vitamini organik yağın doğal bir nemlendirme kaynağı olmasını sağlar. Saçlı derinin nem dengesini ayarlayan argan yağlı şampuanlar saç köklerinin ve tellerinin yeterli derecede beslenmesine yardımcı olur.

 

Argan yağlı şampuan nasıl kullanılır?

 

Avucunuza argan yağını dökün ve saç derinizden başlayarak tüm saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Ardından nemli bir havlu ya da streç film ile saçlarınızı sarın, yarım saat bekledikten sonra doğal bir şampuan ile yıkayın.

 

Argan yağlı şampuan saça zarar verir mi?

 

Argan yağı esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından oldukça zengin olan bir yağdır. Argan yağı içerisinde a c e vitamini polifenol, omega-6, linoleik asit içermektedir. İçerdiğinin zengin olmasından dolayı argan yağı hem saçta, hem ciltte oldukça rahat kullanılmaktadır.

 

Argan yağlı şampuan saça iyi gelir mi?

 

Saçların daha parlak ve canlı görünmesi sağlanır. Kalın telli saçlara sahip olan kişiler tüm saçına argan yağını rahatlıkla sürebilir. Ama ince telli saçlar, yapısı nedeni ile çok kolay bir şekilde hacim kaybettiği için saç ortasından itibaren argan yağını saça uygulamak da çok daha iyi bir sonuç verir.



Etiketler: