Arı Poleni Nedir? İşte Arı Polenlerinin Yararları!

Arıların binbir çiçekten topladıkları polenler genç arılara besin kaynağı olarak kullanırlar. Çok besleyici olan bu polenler arıcılar tarafından toplanır ve kurutularak elde edilir. Polen 22 çeÅŸit aminoasit, karbonhidrat, kalsiyum, çinko, vitaminlerin birçoÄŸunu bünyesinde barındıran doÄŸal bir besindir.

 

Arıların binbir çiçekten topladıkları polenler genç arılara besin kaynağı olarak kullanırlar. Çok besleyici olan bu polenler arıcılar tarafından toplanır ve kurutularak elde edilir. Polen 22 çeÅŸit aminoasit, karbonhidrat, kalsiyum, çinko, vitaminlerin birçoÄŸunu bünyesinde barındıran doÄŸal bir besindir. Ayrıca içeriÄŸindeki flovonoidler tam bir antioksidan özelliÄŸe sahiptir.

 

AraÅŸtırmalar polenin doÄŸal antibiyotik etkisi oldugunu göstermekte ve Staphylococcus, Salmonella, Ecoli ve Bacillus gibi bakterilerin üremesine engel olduÄŸunu göstermektedir. Göz saÄŸlığına oldukça faydalıdır.Ä°çerisinde bulunan Riboflavine' nin görme üzerinde olumlu etki saÄŸlamaktadır.Çocuklarınıza 1 yaÅŸ sonrası kullanmaya baÅŸlayabilirsiniz. EÄŸer çocuÄŸunuzun bala ve polene alerjisi varsa vermemelisiniz. Son olarak doÄŸru yerden güvenilir, doÄŸal, organik olan polen tercih edilmesi en önemli husustur.

 

Arı Poleninin faydaları nelerdir?

 

Antioksidan özelliÄŸi ile bağışıklığı güçlendirir, hastalıklara karşı korur, vücudu yeniler.

 

Ä°çeriÄŸindeki aminoasitler, karbonhidratlar ve vitaminler sayesinde fiziksel geliÅŸimi ve beyin geliÅŸimini destekler.GeliÅŸim geriliÄŸi olan çocuklarda geliÅŸimi destekler.Kansızlığa karşı koruyucu özelliÄŸe sahiptir.

 

Ä°çeriÄŸindeki antioksidanlar solunum yolu hastalıklarına karşı bağışıklığı destekler.

 

Ä°çeriÄŸindeki aminoasit ve vitaminler egzama, sedef gibi cilt hastalıklarında faydalı etkiye sahiptir.

 

Bağırsaklarda düzenleyici etkiye sahip olduÄŸundan kabızlıkta da faydalıdır.