Arjantin'in Yeni Başkanı Javier Milei'den Dikkat Çeken Açıklama! 'Adaylığımı Koymamı 5 Köpeğim İstedi!'

Arjantin’in yeni Devlet Başkanı 53 yaşındaki Javier Milei en az önümüzdeki 5 yıl boyunca dünya gündeminde epey ama epey yer tutacak. Hele bu dijital medya çağında. Seçim sonuçlarının açıklanıp başkanlığı kazandığı resmen tescillendikten sonra Javier Milei düzenlediği ilk basın toplantısında “Arjantin’i köpeklerimin tavsiyelerine göre yöneteceğim” dedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Zaten Milei geçen Ağustos’ta partinin ön seçimlerini kazanıp Devlet Başkanlığı seçiminde adaylığı kesinleşince yaptığı açıklamada, aile üyelerine ve kampanya ekibine değil, köpeklerine teşekkür etmişti: “Conan, Murray, Milton, Robert ve Lucas, bu zaferi sizlerin sayesinde kazandım. Sizler benim dört ayaklı torumlarımsınız ama ondan da önce en iyi strateji danışmanlarımsınız.”

 

Milei 2004’te Conan adlı bir köpeği sahiplendi. Hayatında hiç evlenmeyen, hiç çocuğu olmayan Milei, Conan’ı “Hayatının en büyük aşkı, en iyi dostu ve sırdaşı” olarak anlatıyordu. Conan 2017 yılında, 13 yaşında ölünce Milei, medyum olduğunu söyleyen bir medyuma başvurdu. İsteği: “Conan ile iletişime girmem mümkün mü?” İddiaya göre, medyum Milei’nin Conan’la iletişime girmesini, yani “Trans” haline geçmesini sağladı. Conan bu “Görüşme”de Milei’ye “Arjantin Devlet Başkanı” olmasını emretti!”

 

Milei, Conan’la daha önceki hayatlarında da karşılaştıklarına inanıyor. Ne zaman? 2 bin yıl önce! Daha sonra Roma’daki arenada kendisinin gladyatör, Conan’ın da aslan olarak karşı karşıya geldiklerini söylüyor, devamını şöyle anlatıyor: “Dövüşmeyi reddettik. Çünkü ikimiz de birlikte çok daha geniş ufuklara yelken açacağımızı anlamıştık!” (Demek istediği şu: İleride bir gün ikimiz birlikte Arjantin’i yöneteceğiz!)

 

Milei, 2018’de Amerikalı bir şirkete Conan’ı klonlattı. 5 yavru köpek doğdu. Adları: Conan, Murray, Milton, Robert, Lucas. İşte onlara “Torunlarım” diyor. Medyum aracılığıyla onlarla konuşuyor. 5 köpeği “Danışmanlarım” diye tanıtıyor .Onların “Tavsiyelerini, talimatlarını” tereddütsüz yerine getiriyor. Hatta, sadece o 5 köpeğin yer aldığı bir “Danışma kurulu” bile oluşturdu. Milei, “Dünyada onlardan daha akıllı bir danışman yok” diyor.