Atlet Nine 61'inci Yaşını Paris Maratonu'nda Kutlayacak!

50’nci yaş gününü 2013’te Paris maratonuyla kutlayan Fransız büyükanne, 7 Nisan’da 61’nci yaş gününde yine Paris maratonunda koşacak.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bugüne kadar 9 maratonda koşan Cathy Poilevin ayrıca hiç mola vermeden 100 kilometre koşmasıyla da bir rekora imza attı. Kadınlar kategorisinde ipi ikinci olarak göğüsledi. Cathy Poilevin 2013’te 50’nci yaşgününde Paris maratonunda koştu. Bu yıl 7 Nisan’da 61’nci yaşgününü de yine Paris maratonunda kutlayacak.

 

İnsan orta yaşa gelince veya geçince yaşgününü ailesiyle bir restoranda kutlamayı tercih eder. Ancak Cathy Poilevin, maraton yarışında koşarak kutlamayı tercih etti. “Zaten biraz tecrübem vardı. 2007’de Nantes maratonuna katılmıştım. Hiç zorlanmadan yarışı bitirmiştim. O bende 50’nci yaşgünümü Paris maratonunda kutlama arzusunu uyandırdı. Hiç tereddüt etmeden maraton için adımı yazdırdım. Biraz acı çeksem de 42 kilometre 195 metreyi 3 saat 20 dakikada tamamladım. Hedefim 3 saat 30 dakikada bitirmekti. 10 dakika daha iyi performans göstermiş oldum.

 

11 yıl sonra Cathy Poilevin yine Paris maratonunun çıkış noktasında hazır olacak. Emekliliğine birkaç gün kalmış olan büyükanne biraz yaşı gereği bu kez pek de iddialı değil: “Maratonu 4 saatin altında bir dereceyle bitirirsem bunun mutluluğu bana yetecek” diyor.