Dünyanın En Büyük Tatlı Su Balığını Yakaladılar Sonra Özgürlüğüne Kavuşturdular!

Onun adı “Timsah zarganası”. Tatlı sularda yaşayan dünyanın en büyük balıklarından bini olarak biliniyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

2 Eylül 2023’te Art Weston ve Kirk Kirland adlı iki amatör balıkçı ABD’nin Teksas eyaletindeki bir doğal koruma alanındaki su havzasında tatlı suda yakalanabilecek en büyük hayvanlardan birini avladılar: 2,5 metre boyunca, 1,2 metre genişliğinde, 128 kilo ağırlığında bir “Zargana timsahı”. Bu, bir rekor olarak kayıtlara geçti.

 

Daha ilginci balık, bir oltayla yakalandı. Art Weston’un hayvanı kıyıya çekebilmesi 2 saat 45 dakika sürdü. Balık karaya çıkarılınca ölçüldü, ağırlığı tartıldı, daha sonra yeniden suya bırakıldı.

 

Maceraları bir oltayla yakalanan en büyük ve en kilolu balık olarak kaydedildi. Uzmanlar büyüklüğüne ve kilosuna bakarak balığın 50-80 yaş arasında olabileceği tahmininde bulundu. Bir de yine büyüklüğüne bakarak dişi olabileceği sonucuna varıldı. Çünkü dişiler, erkeklere göre çok daha cüsseli oluyor.

 

Bununla birlikte Mississippi ırmağında 2011 yılında daha büyük bir balık yakalanmıştı: Tam 148 kilo. Ancak oltayla yakalanmadığı, balıkçı ağlarına takıldığı için rekor olarak kabul edilmedi.



Etiketler: