Avrupa'nın Yaşaması En Keyifli İlk 10 Şehri Açıklandı!

Avrupa Birliği Komisyonu’nun yaptırdığı bir sondajda, İsviçre’nin Zürih kenti Avrupa’da yaşaması en keyifli adresi olarak çıktı.

 

Fenoreporter - Dış Haberleri Servisi

 

Ankete Avrupa’nın 83 kentinden 71 bin 153 kişi katıldı. Konu, katılımcıların oturdukları kentteki yaşam kalitesinden memnun olup olmadıklarını belirlemekti. Kriterler de şöyleydi: Altyapı, sağlık sistemi, kültür, güvenlik, çevre, eğitim ve mesleki olanaklar.

 

Zürih’in birinci olmasının nedeni, bu kentte yaşayanların yüzde 97’sinin hayatlarından memnun olduklarını belirtmeleriydi.

 

1-Zürih (İsviçre).

2-Groningue (Hollanda).

3-Kopenhag (Danimarka).

4-Leipzig (Almanya).

5-Gdansk (Polonya).

6-Stockholm (İsveç).

7-Cenevre (İsviçre).

8-Rostock (Almanya)

9-Braga (Portekiz).

10-Cluj-Napoca (Romanya)

 

Bu sıralamanın en büyük sürprizi elbette Avrupalılar’ın çoğunun adını bile bilmediği Romanya’daki Cluj-Napoca kenti oldu. Transsilvanya bölgesinde bulunan Cluj-Napoca, Romanya’nın ikinci büyük kenti ve yüksek teknoloji üssü olarak biliniiyor. Bu da, onu mesleki fırsatlar açısındançekici kılıyor.

 

Listede, daha önceki araştırmalara göre gerileyen kentler de var. İşte hayatlarından memnun olanların göreceli olarak daha düşük olduğu kentler: talya’da Palermo (Yüzde 62), Yunanistan’da Atina (Yüzde 65), Türkiye’de İstanbul (Yüzde 65), Arnavutluk’ta Tirana (Yüzde 66), İtalya’da Napoli (Yüzde 66).



Etiketler: